Kako ste spali dan pred finalom?
Super sem spal. Bil sem zelo navdušen nad tem, da bom lahko tekmoval v finalu, ampak sem zelo pogrešal Tjašo.
Je bilo razočaranje po finalu veliko?
Nisem bil razočaran, saj je to za moja leta zelo dober dosežek in še vedno sem osvojil drugo mesto.
Karim je povedal, da ste med kuhanjem delovali nervozno. Je bilo temu tako?
Med kuhanjem sem imel nekaj trenutkov, ko sem bil raztresen, a sem se hitro skoncentriral in poskušal dostaviti čim boljše krožnike.
Alma je pokritizirala vaše delovno okolje. Je bilo to po vašem mnenju v tem trenutku res potrebno izpostavljati?
V kuhinji je higiena najpomembnejša, ampak na snemanju sem se kdaj bolj osredotočil na okuse, saj sem se jih trudil res izboljšati, sicer pa v profesionalni kuhinji tega ne bi delal in bi bolj pazil na čistočo, saj je ta na prvem mestu.
Stari ste šele 19 let, v kuhinji pa si upate več kot "stari mački". Zakaj ste v MC kuhinji tolikokrat tvegali?
Toliko sem tvegal, ker se mi zdi, da ne moreš izstopiti iz povprečja, če nikoli ne tvegaš. Sem pa vedno poskušal čim bolj premišljeno tvegati.
Pri katerem krožniku ste največ tvegali?
Največkrat sem tvegal pri sladicah, ampak samo zaradi tega, ker mi pri sladicah manjkajo osnove in mi ne preostane drugega kot da improviziram.
Včeraj je odločala sladica. Vam je žal, da ste se lotili te sladice? Kaj pravite na kritike na sladico?
Ni mi žal, da sem se lotil te sladice, saj mi je ideja zelo všeč. Škoda le, da mi izvedba ni najboljše uspela. Komentarji so se mi zdeli konstruktivni in sem se od njih veliko naučil.
Kaj bi naredili s 50 tisoč evri, če bi zmagali?
Denar bi porabil za razvoj svojega podjetja.
Izjavili ste, da želite odpreti najboljšo restavracijo na svetu. V kateri državi bi odprli to restavracijo, kaj bi stregli in koga od kandidatov bi zaposlili?
Odprl bi jo v Avstraliji, ker ima odlično izbiro svežih rib, školjk in jastogov. Tudi eksotično sadje bi se lahko pripravilo na zelo moderne načine. V restavraciji bi stregel moderno in inovativno hrano, ki bi goste zabavala in presenečala z novimi okusi. Z lahkoto bi delal s Tjašo, Sašom, Miho in tudi številnimi drugimi. Ne bi pa mogel delati z Zalo, ker se karakterno ne ujameva.
Letos imate maturo. Kaj boste študirali?
Študiral bom mednarodno poslovanje, nameravam pa čez nekaj let se tudi kulinarično v tujino.
V šovu ste našli ljubezen. Kdaj ste spoznali, da ste se zaljubili v Tjašo? S čim vas je očarala?
Tjaša mi je bila že od začetka zelo privlačna. Zelo se ujameva in zaljubil sem se na začetku najinega preživljanja časa skupaj. Očarala me je s svojo samozavestjo in pozitivno energijo.
So se ostali o vajini zvezi kdaj pohecali?
Zdi se mi, da jim je bilo zelo simpatično in sva se jim kot par zdela zelo prikupna.
Kako je bilo kuhati brez nje? Tjaša nam je zaupala, da ste njen odhod prenesli težje kot ona. To drži?
To absolutno drži. Zelo sem pogrešal Tjašo in ves čas kuhanja sem mislil na njo.