Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

V bollywoodskem filmu tudi Slovenci

Bollywood v Ljubljani
1/15
Saša Despot
Včeraj so indijski filmski ustvarjalci v Ljubljani posneli prve kadre petminutnega prizora akcijske romantične komedije, v kateri bodo nastopili tudi slovenski plesalci.

Včeraj so indijski filmski ustvarjalci v Ljubljani posneli prve kadre petminutnega prizora akcijske romantične komedije, ki je najbolj priljubljen komercialni žanr v Bollywoodu. Indijci  snemanje danes nadaljujejo v Postojnski jami, jutri se bodo zadrževali v Piranu in Izoli, zaključili pa v torek na Bledu. Premiera filma z naslovom Nayak bo februarja v Indiji.

Bollywoodski Tom Cruise

Bollywood v Ljubljani | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Petinštiridesetčlanska filmska ekipa je nastanjena v Domžalah, prav vsi pa so nad Slovenijo izredno navdušeni. "Zaradi svojega poklica veliko potujemo, trenutno sem na poti že dva meseca. Ljubljana mi je zelo všeč, ljudje so prijazni, je zelo gostoljubno mesto," je povedala glavna igralka Kajal Aggarwal (na fotografiji). Lepotica bo zaigrala ob boku enega najbolj priljubljenih igralcev v Indiji, ki je po besedah producentov bollywoodski Tom Cruise –  Ramu Charanu (na fotografiji). Charan prihaja iz znane bollywoodske filmske družine, režiser filma Veera Venkata Vinayak je velikokrat sodeloval tudi z njegovim očetom, igralec pa se odlikuje po tem, da vse akcijske prizore odigra sam. V filmu bo poleg indijskih zvezdnikov nastopilo tudi šest slovenskih plesalk in šest plesalcev.

Pet minut za Slovenijo

Direktor fotografije Chota K. Naidu je za naš portal zaupal, da so v Sloveniji odkrili veliko edinstvenih kotičkov, ki so kot naročeni za romantične bollywoodske prizore. "Slovenija je za indijsko občinstvo, ki so videli že ves svet, od Italije, Švice, Rusije in Malezije do Tajske, nekaj novega. V Sloveniji je ogromno možnosti za snemaje lepih prizorov, imate zelo zeleno pokrajino, prelepe stavbe, jame, obalo in ljudje so izjemno prijazni. Kadri, ki jih bomo posneli pri vas, bodo v filmu prikazani v petih minutah. V Sloveniji bomo posneli izmišljeno glasbeno sceno, ki nas bo stala okoli sto tisoč ameriških dolarjev," je povedal Naidu in dodal, da se bodo k nam vsekakor še vrnili. Po besedah producentov iz Bollywooda evropske kraje, videne v filmih, zelo oblegajo indijski turisti, česar se ljubljanski župan Zoran Janković zelo veseli:

"V strategiji razvoja kulture smo Ljubljano predvideli tudi kot filmsko mesto in zelo sem vesel, da so prišli. Konec koncev lahko ponudimo krasno okolje in ob prvem obisku so bili izjemno pozitivno presenečeni. Počasi bom vse naučil, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu. Vsak film v Indiji si ogleda najmanj petindvajset milijonov ljudi in pričakujem, da bosta tudi s tem Ljubljana in Slovenija postali bolj prepoznavni. To je tisto, kar nam manjka."



Komentarjev 1
  • KLOBO 13:24 02.september 2012.

    Glede na to, da je opankarju tehnologija y-generacije povsem tuja, da obvlada le "kroglice", bi ga morda indijsci vzeli za "ročnega" sekundanta!!