Magazin > Film & Glasba & TV
46 ogledov

"Vesela sem, da se je tako izteklo"

Ajda Kovačič Miro Majcen
Včeraj je X Factor zapustila Ajda Kovačič. Kot pravi, je vesela, da se je Aleš Uranjek odločil za Ano Soklič.

Ajda Kovačič se je morala v drugem krogu pomeriti z Ano Soklič. Jeziček na tehtnici je bil tokrat Aleš Uranjek. "V tem trenutku je Ana pripravljena stopiti na oder. Srce mi govori, da mora Ajda domov," se je glasila njegova obrazložitev. Ajda je z odločitvijo zadovoljna.

Po Aleševi odločitvi, da odhajaš domov, si se nasmejala. Si pričakovala izključitev?
Sem. Kot prvo ni mogoče, da bi se tri Damjanove varovanke borile proti eni skupini in enemu Jadrankinemu kandidatu. Ko sem izvedela, s kom bom pela rešilno pesem, sem vedela, da bodo pretehtale Anine izkušnje in njena odličnost. Ona je res krasna oseba. Vesela sem, da se je izteklo tako, kot se je.

Zakaj si vesela, da se je tako izteklo?
Vesela sem, da je nekdo, ki se že dolga leta trudi uspeti na sceni in ima za sabo trnovo pot, prišel naprej. Zaupala mi je svojo zgodbo, zato lahko rečem, da si je zaslužila, da gre naprej.

Meniš, da je Aleš Ano poslal naprej, da je izenačil število kandidatov?
Ne, mogoče pa gre za en del taktike. Definitivno pa je bila to prava odločitev.

Zakaj meniš, da si dobila premalo glasov publike?
Ne vem, kaj se je zgodilo v nedeljo. Vem le, da sem dala vse od sebe in da sem se v tistih sedmih minutah, če prištejem še prispevek, pokazala takšna, kot sem. Tisti, ki so to začutili, so, tisti, ki niso, pač niso. Vsi smo zelo dobri, a na žalost mora vsak teden eden domov.

Koga iz celotne skupine bi ti včeraj poslala domov?
Nikogar ne morem izpostaviti, ker so vsi fenomenalne osebe in odlični pevci. Takšne osebnosti je v tem poslu težko najti.

Kaj meniš o Aninih besedah, da se ona v glasbenem svetu trudi že več let, ostali pa odigrate neko patetiko in vas razglasijo za vrhunce šova?
Mislim, da Ana tega ni mislila resno. Morda je šlo za naval jeze. Imela je težko življenjsko pot, zato razumem, da je takšna, in je ne obsojam. Vedno je stala za svojimi besedami in dejanji.

Kakšno je vzdušje med kandidati?
Vzdušje med nami je bilo ves čas super. Drug v drugem nismo videli konkurenta. Med nami je bilo veliko iskrenosti in podpore. Sploh nimaš občutka, da si na nekem tekmovanju.

Kaj si se iz šova naučila?
Da moram ostati zvesta sami sebi, čeprav je potrebno prilagajanje in sprejemanje novih informacij, ki ti pomagajo pri osebnostni in profesionalni rasti. In – nikoli ne zaupaj tehniki.

Boš nadaljevala z glasbeno kariero?
Trudila se bom. Na prvem mestu je pri meni šola in nadaljnje izobraževanje.

Kje se vidiš čez 15 let?
V tujini, kjer bodo ljudje opazili, da se ukvarjam z nečim, kar mi je pri srcu. Pa naj bo to z naravoslovjem ali glasbo.

Kako pa kaj oboževalci? Te kaj oblegajo?
Z oboževalci nimam slabih izkušenj. Ljudje, ki so me ustavili na cesti, so bili zelo prijazni do mene in mi izrekli podporo. To mi veliko pomeni. V šovu sem bila tako dolgo zaradi njih. Ni pomembno, ali so nato zame glasovali ali ne. Vem, da so bili v mislih z mano, in to mi pomeni največ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.