Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Veter je odpihnil turbo

Domen Kumer je turborazličico narodno-zabavne glasbe (desno) zdaj zamenjal z ele Žurnal24 main
Včeraj tisto, danes to. Domen Kumer je narodno nošo zamenjal za majico Rolling Stonesov in napoveduje elektroslog. A na domači sceni ni edini.

Glasba. "Za turbo sem se pred več kot petimi leti odločil zaradi takratnih trendov, ja. Priznam. Prej sem ustvarjal v Turbo Angels in potem ustvaril Tangels. S tem sem morda povzročil zmedo, da ne vem, kaj hočem," je o prehodu iz turbofolka nazaj v pop komentiral Aleš Vovk - Raay.

 

Prehodi iz žanra v žanr pa na domači sceni niso redkost. Narekujejo jih predvsem trendi.

 

Raay: Ni me sram turbofolka

Ena od bolj opaženih v zadnjem času je bila nenadna sprememba vizualne in žanrske podobe Domna Kumra, ki je s turba presedlal na elektro, ob tem pa je številne komentatorje na spletnih forumih zmotilo predvsem dejstvo, da si je za ta podvig oblekel majico Rolling Stonesov.

 

Tangels | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Kot avtorju mi je bilo v zabavni glasbi dolgčas. Ni me sram ustvarjanja v tej branži, saj sem nanizal kar nekaj uspehov. Ne rečem, še kdaj naredim kakšen zabavni komad, vendar se usmerjam v sodobno, a še vedno pop komercialno glasbo, poskušam pa se zgledovati po tujih trendih," je dodal Raay.

 

Alfi Nipič kot Tehno Alfi

V prvi polovici 90. let se je celo narodno-zabavni pevec Alfi Nipič za kratek čas prelevil v Tehno Alfija, ki je izvajal plesno glasbo: “Šlo je za trend, ki je prihajal v Evropo. Zame je bil to izziv in Tehno Alfi je postal hit, pel sem v vseh diskotekah.”

prej Turbo Angels (levo), danes Tangels

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.