Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Z Rock'n'Rollom proti režimu

Rock n Roll Arhiv festivala Ex Ponto
V Kinu Šiška si ob 20.30 v sklopu mednarodnega festivala uprizoritvenih umetnosti Ex Ponto oglejte gledališko predstavo Rock'n'Roll, ki jo je na podlagi literarne predloge Toma Stopparda režiral Dino Mustafić.

V današnjem času se skozi vse oblike umetnosti prikazuje odnos do družbenega sistema, rock'n' roll pa je bil in ostaja ena od oblik upora proti politični ureditvi.

Dobili smo jih s kamnom po glavi, čutimo potrebo, da ta kamen pokažemo, ga zmrcvarimo, pravijo ustvarjalci predstave. Literarna predloga Toma Stopparda omogoča gledališki dialog s tem prostorom in občinstvom te predstave.

Tema tega Stoppardovega dela so namreč različni poskusi upora proti represivnemu režimu in pomen glasbe v tem protestu. Gre za sodobno delo, katerega dogajanje je postavljeno v Prago in Cambridge v obdobju od praške pomladi (1968) do žametne revolucije (1989); natančneje, zaključi se s koncertom Rolling Stonesov leta 1990 v Pragi. Spopad literature in izpovedne dramaturgije ter scenska shizofrenost igralcev postavljata izhodišče kritike represivnih režimov v konkretno aktualnost. Tisto, ki odkriva, razgalja in razobliči. Pokaže, komu se na koncu rola od Rock 'n' Rolla.

Cena vstopnice je 18 evrov, za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence pa 14 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.