Magazin > Film & Glasba & TV
3615 ogledov

Z velikimi spremembami se vrača oddaja The Biggest Loser Slovenija

življenje na tehntnici Planet TV
Tekmovalni šov The Biggest Loser Slovenija, ki se na spored Planet TV vrača septembra, se je v četrti sezoni preimenoval v Življenje na tehtnici.

Novo ime Življenje na tehtnici prinaša tudi osvežen koncept oddaje. V boju s kilogrami bo tekmovalcem v pomoč celosten pristop k preobrazbi. Šov tako ne bo več osredotočen zgolj na naporne treninge in strogo prehrano, ampak tudi na druge pomembne dejavnike, ki vplivajo na spremembo življenjskega sloga in predvsem na to, da ga lahko tekmovalci ohranijo tudi potem, ko izstopijo iz šova.

Voditelj oddaje bo Klemen Bučan, ki tudi sam živi zelo aktiven življenjski slog: "Življenje na tehtnici bo tudi zame velik izziv, ker bo zelo drugačno kot recimo vodenje Kolesa sreče, kjer sem res trenutno najbolj domač! Ampak, če se ne premaknemo iz cone udobja, ne moremo rasti, in zato sem izziv sprejel z največjim veseljem in nekaj malega pozitivne treme! Drugi razlog pa je ta, da sem tudi sam vsak dan v boju s tehtnico, saj dobesedno živim na njej. Vsak dan se tehtam vsaj dvakrat. Pred leti sem imel namreč kakšnih 15 kilogramov preveč in s trdo disciplino sem prišel na dolgo želeno kilažo. Zelo dobro poznam vse skušnjave, različne diete, take in drugačne poste, vadbe in verjemite, da sem vse že preizkusil, pa se še vsak dan kaj novega naučim. Tako da ne samo tekmovalci, tudi sam bom v tem šovu vsak dan pred novim izzivom, ampak kar je najbolj pomembno, se bom tudi vsak dan skupaj s tekmovalci in gledalci kaj novega naučil!”

Tekmovalce bosta v četrti sezoni na njihovi poti do preobrazbe vodila nova trenerja. Prva je 32-letna Nives Orešnik, nekdanja Exatlonovka, miss Slovenije 2012 in dolgoletna osebna trenerka, ki pravi, da ta izziv zanjo predstavlja naslednji korak v karieri: "Takšna priložnost je na nek način tudi potrditev trdega dela, truda, da ti občutek, da delaš nekaj prav, in da lahko s sodelovanjem oddaji pustiš nek pečat in za zdrav način življenja motiviraš še več ljudi. Z ekipo imamo priložnost razširiti glas o možnostih napredka, spreminjanju življenja, novih začetkih, za sodelovanje pa me je prepričal tudi prenovljen koncept oddaje. Se pa zavedam, da v šovu tekmujemo, da za doseganje rezultatov nimamo toliko časa in pričakujem, da bodo, tako kot sem jaz, tudi tekmovalci pripravljeni na višjo prestavo in bolj športen, tekmovalen pristop.”

Drugi trener je svetovni prvak v fitnesu 2005 in 2006 ter trener mnogih znanih Slovenk in Slovencev, Andrej Milutinovič. 41-letni Andrej je tudi sam kot najstnik uspešno izgubil 60 kilogramov, zato dobro ve, kako zahtevna je pot do preobrazbe: "Osebni trener sem že 22 let in že nekaj časa sem si želel postati del takšnega šova, saj na svoje delo gledam kot na poslanstvo, tudi zato, ker sem šel sam od enega ekstrema do drugega, česar ni izkusilo veliko ljudi in dobro razumem obe strani. Vem, kako je, ko ti govorijo, da moraš shujšati, ampak ne poznajo pa čustvene plati in vzrokov za to, zakaj se zredimo. Mislim, da se bodo kandidati zaradi moje zgodbe lahko poistovetili z menoj. Skupaj bomo dihali za isti cilj. Vsakega, ki se je odločil za sodelovanje v Življenju na tehtnici, izjemno spoštujem, saj je ena najtežjih stvari v življenju to, da si priznamo, da moramo poiskati pomoč. Bom strog, neizprosen, ampak še vedno je pomembna motivacija in to, da vidimo napredek v najkrajšem možnem času."
 

Komentarjev 1
  • Ender3 15:42 01.julij 2024.

    Spet bo veselo za sponzorje in oglaševalce. Če jih ne želi nihče ustaviti pri teh bednih šovih naj jih organizirano bojkotiramo gledalci.