Magazin > Film & Glasba & TV
39183 ogledov

Zato je na tem koncertu v Cankarjevem domu en sedež ostal prazen

uroš steklasa, tjaša steklasa
1/3
Andraž Martinšek
Več kot uspešen koncert.

Petkov koncert Uroša in Tjaše Steklasa ni bil samo koncert, bilo je posebno glasbeno in čustveno doživetje. Na odru je namreč Uroša in Tjašo poleg njunega banda spremljal še orkester, mladinski pevski zbor, spremljevalni vokali in glasbeni gostje.

Koncert se je začel s spuščeno zaveso in dramatično uverturo njunih skladb. Proti koncu uverture se je zavesa začela dvigovati, izstrelile so se iskrice in na oder sta stopila Uroš in Tjaša, ki so ju poslušalci koncerta pozdravili z bučnim aplavzom. To je bil seveda šele začetek. Po treh skladbah je bila na vrsti pesem z naslovom Odgovor že poznaš. Dvorano Cankarjevega doma so razsvetlile lučke telefonov. Kasneje je sledila Pesem za mami, ki jo je Tjaša namenila svoji pokojni mami. Na odru se je na klavirju Tjaši pridružil Gašper Konec in sledila je pesem, ob kateri je jokala cela dvorana. "V pesmi pojem, da je od nas šlo le njeno telo. In v to tudi verjamem, zato je danes na prvem balkonu edini prosti sedež v dvorani namenjen njej. Vem, da me gleda, in vem, kako zelo ponosna je name," je s solzami v očeh povedala Tjaša, ki je po tej pesmi za nekaj časa zapustila oder.

Sledila je pesem Mir in spremljava Gašperja Konca na znamenitih orglah Cankarjevega doma. Bogati glasbeni aranžmaji so z razširjeno glasbeno zasedbo v dvorani poskrbeli za pravo glasbeno ekstazo. Tjaša se je z novo obleko na oder vrnila ob skladbi Pesem, ob kateri so se jima na odru pridružili tudi Kvatropirci. Njuno petkovo glasbeno pravljico pa so pomagali dokončati tudi legendarni Game Over, ki so z njima zapeli Ob tebi in Naj vedo. V nadaljevanju je sledilo še kar nekaj skladb, ki so po večini del njunega drugega albuma. Manjkala ni niti pesem z naslovom Ko zaspiš, ki je posvečena njuni hčerki Lori. Proti koncu koncerta so se izstrelili še konfeti, nastopajočim pa je občinstvo namenilo več stoječih ovacij. Za konec sta sledili še pesem Eno srce in Boš znal naprej me ljubiti. Zavesa se je spustila, dvorana Cankarjevega doma pa je ostala nabita s čustvi in nepozabno energijo. 

"Marsikdo si ne predstavlja, koliko dela in truda je vloženega v en tak projekt. Je bilo pa zanimivo, da pred tem koncertom ni bilo prisotne nobene treme, kar je bilo v bistvu precej novo in čudno za naju. Bila sva dobro pripravljena in hkrati obdana s profesionalci na vseh področjih (glasbeniki in tehnična ekipa) in sva se dejansko lahko samo prepustila občutkom. Nekako sva upala na lep sprejem, ampak večminutnih stoječih ovacij na koncu pa res nisva pričakovala in s tem se je sklenil cel krog. Za to se živi. Za to se gara. Dajemo en drugemu. Midva glasbo, s katero se lahko ljudje poistovetijo, ljudje pa z obiski koncertov nama omogočajo živeti najine sanje. In kot sva povedala že večkrat, najine koncerte v celoto zaokroži najina publika. Skozi leta smo postali kot ena velika glasbena družina in z gotovostjo lahko trdiva, da je najina publika res najboljša publika. Toliko ljubezni, iskrenih pogledov, bučnih aplavzov, kot jih midva dobiva od najinih poslušalcev ... To se ne da opisati z besedami in res sva iz srca hvaležna vsakemu posebej, ki naju na najini glasbeni poti podpira. Ker pa je toliko ljudi zamudilo svoje vstopnice za Steklasiko in ker si, po odzivih sodeč ljudje, ki so z nama doživeli koncert v Cankarjevem domu, hočejo koncert še enkrat ogledati, smo se odločili, da bomo Steklasiko ponovili. Tokrat pa prihajamo v Poletno gledališče Studenec, in sicer 6. septembra, ko bo Steklasika dobila svoje nadaljevanje. Karte gredo že danes v prodajo, zato spremljajte najina družbena omrežja," sta po koncu koncerta napovedala zakonca Steklasa.

Komentarjev 4
 • viljem 11:40 12.februar 2024.

  Oslajena voda je tudi komu všeč.

 • Avatar Zoran
  StarMačk 10:46 12.februar 2024.

  No kakor koli, dejstvo je, da do nastopa v Cankarjevem domu ne more vsak, kakor tudi ni pravilo, da so tam razprodani vsi koncerti. Ta dva sta dosegla oboje, torej nek interes za njuno glasbo že mora obstajati...

 • Nevica 10:09 12.februar 2024.

  Še nikoli slišala....