Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Življenje je cirkus

Žurnal24 main
Ta teden v kinematografe prihaja muzikal Devet. Sodelujte v naši nagradni igri in si priborite zgoščenko, dve vstopnici in lepe modne dodatke iz nove kolekcije NewYorkerja.

Film bi lahko na hitro opisali z besedami strast, domišljija, poželenje, ljubezen, umetnost, eleganca, zablode in sanje.

Domiselna, večkrat nagrajena broadwayska glasbena senzacija v filmski različici pod režisersko taktirko Roba Marshalla prikazuje krizo srednjih let filmskega umetnika.

Muzikal govori o režiserju Guidu Continiju, ki se pripravlja na začetek snemanja svojega devetega celovečerca Italija. A življenje se mu obrne na glavo, saj izgubi nadzor nad svojim življenjem, tako poslovnim kot ljubezenskim. Obdajajo ga neverjetne lepotice – zapeljiva ljubimka Carla, zvesta žena Luisa, igralska muza Claudia, kostumografinja in zaupnica Lilli, spogledljiva novinarka, prostitutka iz njegovega otroštva in mama, ki mu otežujejo življenje in zaradi katerih se pogreza vedno globlje v brezno. Njegova poželenja, spomini in sanje se zlivajo v dinamično, razsežno glasbeno domišljijo. Devet je vse bliže trenutku, ko mora Guido premagati svoje demone in zaklicati "Akcija!"

 

Odlična zasedba
Režisersko taktirko je vihtel Rob Marshall, ki se je lahko podpisal že pod dva z oskarjem nagrajena celovečerca, Chicago in Gejša. Glavno vlogo je zaupal Danielu Dayu-Lewisu, ki se lahko pohvali z uspehi na velikem platnu, kakor tudi z dosežki na gledaliških deskah. V vlogi seksi Carle bomo lahko videli temnolaso Penélope Cruz, v vlogi Luise pa Marion Cotillard. V filmu med drugim igrajo tudi Nicole Kidman, Judi Dench, Kate Hudson in Sophia Loren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.