Magazin
282 ogledov

Gobova juha

gobova juha Blanka Kefer
Jesenski jedilnik ni popoln brez dobre gobove juhe. Recept zanjo poiščite spodaj.

Sestavine:

Priprava:

  • Za gobovo juho najprej pripravite zelenjavo: krompir narežite na manjše kocke, koren na trakove, jurčke oziroma šampinjone pa na lističe. Peteršilj nasekljajte.
  • V lonec nalijte vodo, vanjo stresite narezano zelenjavo in pustite, da zavre. Dodajte poper v zrnu in kocko za juho. Pustite, da vse skupaj  vre, dokler krompir ni kuhan.
  • Medtem ko se juha kuha, pripravite zakuho. V posodo z moko ubijte dve jajci in vse skupaj zmešajte – naredite močnik. Več kot polovico močnika počasi vsipajte v juho. Ostanek prepražite na olju, dodajte malo rdeče sladke paprike, nato pa to vlijte v gobovo juho. Dobro premešajte in pustite, da še malo prevre (kakšno minuto).

več receptov za juhe poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.