Jesenski jedilnik ni popoln brez dobre gobove juhe. Recept zanjo poiščite spodaj.
Sestavine:
- krompir
- svež koren
- šopek peteršilja
- jurčki, lisičke, šampinjoni
- sol
- poper
- 1 jušna kocka
- sladka rdeča paprika v prahu
- 2 jajci
- moka
Priprava:
- Za gobovo juho najprej pripravite zelenjavo: krompir narežite na manjše kocke, koren na trakove, jurčke oziroma šampinjone pa na lističe. Peteršilj nasekljajte.
- V lonec nalijte vodo, vanjo stresite narezano zelenjavo in pustite, da zavre. Dodajte poper v zrnu in kocko za juho. Pustite, da vse skupaj vre, dokler krompir ni kuhan.
- Medtem ko se juha kuha, pripravite zakuho. V posodo z moko ubijte dve jajci in vse skupaj zmešajte – naredite močnik. Več kot polovico močnika počasi vsipajte v juho. Ostanek prepražite na olju, dodajte malo rdeče sladke paprike, nato pa to vlijte v gobovo juho. Dobro premešajte in pustite, da še malo prevre (kakšno minuto).