Ponujamo namig za odlično predjed ali prigrizek, ki tekne ob kozarcu vina.
Sestavine:
- 18 tanjših zelenih špargljev
- 6 velikih, tankih rezin mladega pršuta
- 200 g parmezana
- 40 g masla
Priprava:
- V vročo vodo položite šparglje. Ko voda zavre, jih počasi kuhajte 10 minut. Kuhane jih iz kropa za nekaj minut preložite v mrzlo vodo. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
- V kozici stopite dobro polovico masla. Rezine pršuta položite na delovno površino. Na sredo vsake rezine položite tri odcejene šparglje, na katere razdelite polovico parmezana.
- Vse skupaj pokapajte s slabo polovico stopljenega masla, potem pa pršut in vsebino tesno zvijte v zvitke, pri čemer naj šparglji na vsakem koncu nekoliko kukajo iz zvitkov.
- Pekač namažite s preostalim maslom, potem pa vanj zložite pripravljene zvitke. Na te potresite preostali parmezan. Vse skupaj pokapajte s preostalim maslom, nato pa pekač za nekaj minut potisnite v ogreto pečico.