Magazin
71 ogledov

Hruške, vino in rum

K njim lahko postrežete tudi kepico vanilijevega sladoleda. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Naveličani čokolade? Pripravite sladico za odrasle. Pečene hruške v rdečem vinu z aromo ruma so morda prava izbira.

Potrebujete:

  • 6 hrušk
  • 1 l rdečega vina
  • malo ruma
  • 200 g sladkorja
  • limono
  • 20 zrn kardamoma


Priprava

  • Hruške olupite, izkoščičite in jih postavite v posodo. Limono narežite na rezine, kardamomova semena zdrobite.
  • V kozico nalijte vino, dodajte sladkor, kardamomova semena in na kolobarje narezano limono. Vse skupaj zavrite.
  • Vrelemu vinu po želji primešajte malo ruma, nato pa vino prelijte čez hruške. Posodo s hruškami in vinom postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pecite približno 50 minut, med peko hruške večkrat obrnite.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.