Magazin
912 ogledov

Juha s stročjim fižolom

juha Blanka Kefer
Pogrejte se s kremno juho iz stročjega fižola in krompirja. Tisti, ki ne morete brez mesa, pa v juho primešajte še hrenovko ali klobaso.

Sestavine:

Priprava:

  • Za juho s stročjim fižolom in krompirjem najprej operemo stročji fižol, ga osušimo in narežemo na grižljaj velike kose. Olupimo krompir in ga narežemo na fine trakove. Olupimo čebulo in jo na drobno nasekljamo. Stopimo maslo za prežganje, na njem popražimo čebulo, dodamo moko in jo prav tako popražimo. Nato zalijemo s kisom in prilijemo govejo juho.
  • V juho dodamo stročji fižol in krompir ter skuhamo do mehkega. Medtem operemo peteršilj in koper, ju osušimo in na drobno nasekljamo.
  • V juho dodamo začimbe in jo zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo kislo smetano ter po okusu solimo in popramo. Preden juho s stročjim fižolom in krompirjem postrežemo, posipamo po njej še nekaj začimb.

Nasvet:

Juhi s stročjim fižolom in krompirjem lahko dodamo tudi hrenovko ali debrecinko. Tako bo juha še bolj bogata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.