Magazin
115 ogledov

Kamala: "To je MasterChef, ne ČebulaČesenChef"

Katerina Gjorgjievska Masterchef
Kamala, veganska kulinarična virtuozinja, brez dlake na jeziku, ki sledi svojim sanjam ... Čeprav ji pokala MasterChef ni uspelo osvojiti, gre z dvignjeno glavo naprej proti svojemu cilju, ki je ...

Sodniki so vam ob slovesu dejali, da vas je iz MasterChef kuhinje morda odnesla ravno prevelika želja, se strinjate? 
Sodniki so imeli prav. Moja želja po dokazovanju in kreiranju nenavadne in drzne kombinacije me je velikokrat stala tega, da mi je zmanjkalo časa. Ko ti zmanjka časa, ti zmanjka časa in ga nimaš dovolj, da se posvetiš celotni predstavitvi. V MasterChef tekmovanje sem vstopila, da pokažem svojo kuharsko širino, ne pa preverjenih varnih receptov. Prevelika želja me je stala, da sem na enem krožniku delala dva vrhunska krožnika. To so kreativci. 

Domov so vas poslali makaronsi oziroma to, da ste v recept poskušali vložiti del sebe. Bi danes naredili drugače in se držali osnovnih navodil?  
Ja, dala sem del sebe v te makaronse in želela dobiti modre makaronse z rumenimi pikami. Stala sem za to idejo, ker izgled bi bil neverjeten. Še enkrat bi naredila isto. In še enkrat bi sledila svoji kreativi in se ne bi držala varnega recepta. Varnost je lastnost tistih, ki nikoli ne gredo čez svoje meje. Jaz pa nimam meja. Prestopam in izstopam iz povprečja. 

Že nekaj časa si želite spoznati Ellen DeGeneres, MasterChef je bil le stopnička na tej poti, kako se boste s tem ciljem spopadli sedaj?
Že dobri 2 leti iščem načine, kako bi Ellen izvedla, da obstaja ena Kamala Tamala, ki ima ideje za svetovni kuharski šov, za kar potrebujem dobro produkcijo, ki jo ona ima. Z nastopom v MasterChefu sem naredila največjo stopničko na poti do Ellen, ker sedaj cela Slovenija ve, kaj so moje sanje. Ne glede na to, da nisem osvojila naziva prvi veganski MasterChef,  ki bi bil vstopnica za njen šov,  se tukaj ne bom ustavila. Grem naprej. Moj cilj je jasen in pot vse svetlejša. Sedaj je vse na meni. Z idejami in ljudmi, ki sem jih spoznala pa kreiram in kuham nove dogodivščine, kako priti do Ellen. Vse bom naredila, če je treba se peš odpravim v L.A. Človek, ki ima sanje, premaga vse ovire.

Luka se vam je poklonil z izjavo, da ste eni najbolj talentiranih kulinaričnih virtuozov, kar jih pozna, vam to priznanje veliko pomeni? 
Slišati takšno pohvalo od takšnega kulinaričnega virtuoza, mi pomeni veliko. Rada imam priznanja. Priznam. Redno sama sebi dajem priznanja in sprejmem vsakršno priznanje. S tem rastem in s tem postajam še boljša. Več priznanj dobiš, več si jih želiš. In ko si želiš več priznanj, pomeni, da boš drzen v prihodnost in počel ter naredil stvari, ki ti bodo dale še večja priznanja. Priznanja ne iščem samo zase, ampak jih želim doseči tudi za druge, kajti želim navdihovati ljudi. Če lahko jaz, lahko tudi oni okusijo svoje sanje.

Kaj ste sicer odnesli od šova in kaj vam bo najbolj ostalo v spominu? 
Od šova sem odnesla veliko. Resnično veliko. Veliko nove kuharske širine. Veliko spoznanja o sebi. O svoji čustveni inteligenci in o tem, da sem res na pravi poti. Imam rada kamero in kamera ima rada mene. To je to. Odnesla sem najboljšo in najdaljšo prakso za v prihodnost, ki mi bo pomaga pri ustvarjanju mojega kulinaričnega šova KamalaSutra. V spomin se mi je vtisnilo veliko stvari. Praktično vse. To kuhanje, tekmovanje, laufanje, pozabljanje pašte in pite v pečici. (smeh) Časovni pritisk mi še dan danes pritiska in čutim ta adrenalin v sebi. Ko zaprem oči vidim MasterChef trgovino pred seboj. Uživala sem. Nikoli ne bom pozabila dolgih dnevov čakanja in časa, ki sva ga preživeli z Jeleno ob pogovoru o zelo kvalitetnih in zanimivih temah. Ena drugi sva odprle srce.

Kako vam je bilo kot veganki pripravljati meso? Kaj ste odnesli od te izkušnje?
Kaj mislite, kako je človeku, ki ne je mesa, ne zaradi mode, ampak zato, ker verjame, da vse, kar ima srce lahko ljubi in občuti bolečino in potem taram ... dobiš kos mesa. Štala. Panika, a ga bom znala naredit tako okusnega, da je boljši od drugih?  Kako ga bom pripravila? A bo dovolj pečeno? A bo dovolj kuhano? Kako naj vem, če pa tega ne jem? Vsak kos mesa sem mogla dati v usta in okusiti.  Kot veganka sem si ta izziv vzela z mislijo, da ne glede na to, da ne kuham mesa, moram ta kos mesa skuhati najboljše kar znam, ker ta kos mesa me bo pripeljal dlje in dlje časa kot si  v tekmovanju, več priložnosti imaš, da pokažeš, kakšen kulinarični mojster si. Kuhanje mesa mi je odprlo nov spekter v kulinariki, kajti sedaj zares vem, kakšen je okus mesa in zakaj ljudi jedo meso. Sedaj lahko pripravljam še bolj okusne veganske jedi, ki bodo všeč tudi vsejedom. Hvaležna sem  vsakemu kosu mesa, ki je bil pred menoj. Največja realizacija ob kuhanju mesa mi je bila ta, da so mi živali pomagale, da razširim glas o tem, da je  tudi rastlinska prehrana lahko neverjetnega okusa in da v življenju iščemo okus. 

Je bilo tekmovanje bolj naporno kot ste si predstavljali? 
Ma, tekmovanje je tako naporno, da si niti nisem mogla predstavljati, da je še hujše kot sem si mislila. Izpostavljen si tekmovanju, ki bazira na tem, da nekdo mora biti najboljši. Da moraš premagati druge. Da moraš skuhati najboljši krožnik. Da te gleda cela Slovenija in opazuje vsak tvoj gib. Na vse stvari smo mogli biti skoncentrirani, kar ustvarjaja dodatnen stres. Pa še sam svoje življenje imaš, ki se ga pred kamerami ne vidi. Zunanje izzive in prepreke, ne glede na to, kako hudo je, moraš pustiti pred vrati in vstopiti s prazno glavo. Kar ni tako lahko. Smo le človeška bitja.

Kaj bi po vašem mnenju moral postati zmagovalec? 
Drugačnost, novi okusi in barvno paleto na krožnik. Ne pa zlajnane in že stokrat videne kombinacije. To je MasterChef in ne ČebulaČesenChef. (smeh) 

Kakšne vezi ste spletli s sotekmovalci? 
Jaz sem človek, ki se izredno hitro povezuje in navezuje nove stike. Nimam problemov govoriti s komerkoli, kadarkoli. Sem odprta za nova prijateljstva in se zavedam, da ni pomembno, kaj se zgodi sedaj, ampak kaj bomo naredili kasneje. Definitivno določene ljudi povabim k sodelovanju pri svojih projektih, kakšnega pa spustim, ker si ob sebi ne želim zahrbtnih in neiskrenih ljudi. Dvoličnost mi gre na bruhanje. 

Kakšni so kulinarični načrti za naprej? So se vam zaradi šova že odprle kakšne poslovne priložnosti? 
Moji kulinarični načrti v prihodnost so jasni. Imam 1001 idejo, sem kreativni direktor v svojem podjetju. Ampak sem sedaj s svojim managerjem osredotočena samo na eno in edino idejo,  to je KamalaSutra. Hrana, telo, smeh, prijatelji, zabava. Zelo kmalu vam z veseljem povem vse pikantne in vroče podrobnosti, kakšen šov bo to, kdaj in kje. Jaz sem tako nestrpna, vem pa, da gledalci tudi. 

 
Komentarjev 2
  • manch 23:50 29.maj 2016.

    Najprej naj spremeni naziv svojega branda. "Kamalasutra" zveni neumno, neizvirno, otročje in daje vedeti, da imamo opravka z debilom, ki nima pojma o tem, kako bi se lahko predstavil tako, da bi bil zanimiv, izviren, da bi z imenom nekaj ...prikaži večj povedal o sebi, svojem delu, ali o poskusil pokazati nek image, ki naj bi ga fural.....Skratka - punca, najprej zamenjaj ime, potem pa naprej.