Brbončice razvajajte z okusno, nežno in lahko katalonsko kremo.
Potrebujete:
- 1 l mleka
- 1 strok vanilje
- 1 cimetovo palčko
- lupinico ene limone
- 2 koščka pomarančne lupinice
- 8 rumenjakov
- 115 g sladkorja v prahu
- 40 g koruznega škroba
- 45 g rjavega sladkorja
Priprava:
- Mleko zlijte v kozico. Strok vanilje po dolžini razpolovite, izluščite semena in jih skupaj z lupino stresite v mleko.
- Dodajte tudi cimetovo palčko, limonino in pomarančno lupinico. Ko zavre, počasi kuhajte še pet minut.
- V skledi stepajte rumenjake in sladkor približno pet minut, dodajte koruzni škrob in dobro premešajte.
- Med nenehnim mešanjem počasi dodajte mešanico toplega precejenega mleka.
- Mešanico prelijte v kozico in na nizki temperaturi kuhajte še pet do 10 minut, da se zmes zgosti in postane kremasta.
- Kremo vlijte v lončke in jih vsaj za šest ur postavite v hladilnik.
- Pred serviranjem kremo enakomerno potresite z rjavim sladkorjem in jo za tri minute postavite v vročo pečico, da se sladkor karamelizira.
Dober tek!