Danes je popoln dan za doma narejeno juho.
Sestavine:
- 1 majhna čebula (ali dve šalotki)
- 1 žlička masla (ali oljčno olje)
- 70 dag korenja
- sol
- poper
- peteršilj
- 0,5 dl smetane ali sojine smetane
Priprava:
- Korenček ostrgajte, oplaknite in narežite na tenka kolesca.
- Olupite čebulo (oziroma šalotko), jo drobno nasekljajte in popražite na maslu ali oljčnem olju.
- Dodajte korenje, pražite nekaj minut, nato pa prilijte slab liter tople vode.
- Solite, zavrite, nato pa na šibkem ognju kuhajte toliko časa, da se korenje zmehča.
- Juho odstavite in pretlačite s paličnim mešalnikom.
- Potresite z nasekljanim peteršiljem ter vmešajte navadno (sladko ali kislo) ali sojino smetano.
Nasvet:
Namesto s peteršiljem lahko korenčkovo juho začinite s koriandrom ali drobnjakom. Postrezite jo z oljčnim oljem, pomazanimi in opečenimi rezinami kruha ali kuhanim rižem.
VEČ JEDI S KORENJEM NAJDETE TUKAJ