Magazin
191 ogledov

Korenčkova juha

korenčkova juha Shutterstock
Danes je popoln dan za doma narejeno juho.

Sestavine:

  • 1 majhna čebula (ali dve šalotki)
  • 1 žlička masla (ali oljčno olje)
  • 70 dag korenja
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • 0,5 dl smetane ali sojine smetane

Priprava:

  1. Korenček ostrgajte, oplaknite in narežite na tenka kolesca.
  2. Olupite čebulo (oziroma šalotko), jo drobno nasekljajte in popražite na maslu ali oljčnem olju.
  3. Dodajte korenje, pražite nekaj minut, nato pa prilijte slab liter tople vode.
  4. Solite, zavrite, nato pa na šibkem ognju kuhajte toliko časa, da se korenje zmehča.
  5. Juho odstavite in pretlačite s paličnim mešalnikom.
  6. Potresite z nasekljanim peteršiljem ter vmešajte navadno (sladko ali kislo) ali sojino smetano.

Nasvet:

Namesto s peteršiljem lahko korenčkovo juho začinite s koriandrom ali drobnjakom. Postrezite jo z oljčnim oljem, pomazanimi in opečenimi rezinami kruha ali kuhanim rižem.


VEČ JEDI S KORENJEM NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.