Magazin
97 ogledov

Kotlet s parmezanom

kotlet Blanka Kefer
Kotleti so lahko tudi zelo hrustljavi. Omislite si panirane s parmezanom, za prilogo pa pripravite pečeno zelenjavo.

Sestavine:

 

  • 4 svinjski kotleti s kostmi (vsak 200–250 gramov)
  • 2 čajni žlički pesta
  • 8 žlic moke
  • 2 jajci
  • 4 žlice mleka
  • 120 g grobih drobtin
  • 120 g parmezana
  • sol
  • poper
  • olje (za peko)
  • 1 bučka (majhna)
  • 1 jajčevca (majhna)
  • 1 paprika (rumena)
  • 2 čebuli (veliki)
  • 1 paradižnik (velik)
  • 3 stroki česna
  • 200 g mocarele v kroglicah
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 vejica timijana

Priprava:

  • Za kotlete s parmezanom in pečeno zelenjavo segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija. Zelenjavo narežemo na rezine. Zmešamo z oljčnim oljem, soljo in poprom ter položimo v pekač. Čim enakomerneje potresemo z mocarelo, rožmarinom in timijanom ter vse pokrijemo z alufolijo. Za približno 30 minut damo v pečico tako, da bo dovolj prostora še za kotlete.
  • V globokem krožniku zmešamo jajce z mlekom, solimo in popramo. Zmešamo grobe drobtine in parmezan ter jih pretresemo v globoki krožnik. V tretji krožnik damo moko.
  • Kotlete solimo, popramo, na tanko premažemo s pestom in pomokamo. Nato damo v zmes z jajcem in mlekom, pri tem pa pazimo, da kotlete pokrijemo z vseh strani. Nato jih damo v drobtine. Če se te kotletov ne primejo dovolj, jih nanje dodatno potresemo.
  • V globoki ponvi segrejemo toliko olja, da kotleti niso popolnoma prekriti. Na vsaki strani jih pečemo približno 7 minut. Položimo jih na papirnate brisače, da maščoba odteče, nato pa jih prestavimo v pekač in jih damo za 10 minut v pečico, da se skupaj s parmezanom in zelenjavo spečejo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.