Kotleti so lahko tudi zelo hrustljavi. Omislite si panirane s parmezanom, za prilogo pa pripravite pečeno zelenjavo.
Sestavine:
- 4 svinjski kotleti s kostmi (vsak 200–250 gramov)
- 2 čajni žlički pesta
- 8 žlic moke
- 2 jajci
- 4 žlice mleka
- 120 g grobih drobtin
- 120 g parmezana
- sol
- poper
- olje (za peko)
- 1 bučka (majhna)
- 1 jajčevca (majhna)
- 1 paprika (rumena)
- 2 čebuli (veliki)
- 1 paradižnik (velik)
- 3 stroki česna
- 200 g mocarele v kroglicah
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 vejica rožmarina
- 1 vejica timijana
Priprava:
- Za kotlete s parmezanom in pečeno zelenjavo segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija. Zelenjavo narežemo na rezine. Zmešamo z oljčnim oljem, soljo in poprom ter položimo v pekač. Čim enakomerneje potresemo z mocarelo, rožmarinom in timijanom ter vse pokrijemo z alufolijo. Za približno 30 minut damo v pečico tako, da bo dovolj prostora še za kotlete.
- V globokem krožniku zmešamo jajce z mlekom, solimo in popramo. Zmešamo grobe drobtine in parmezan ter jih pretresemo v globoki krožnik. V tretji krožnik damo moko.
- Kotlete solimo, popramo, na tanko premažemo s pestom in pomokamo. Nato damo v zmes z jajcem in mlekom, pri tem pa pazimo, da kotlete pokrijemo z vseh strani. Nato jih damo v drobtine. Če se te kotletov ne primejo dovolj, jih nanje dodatno potresemo.
- V globoki ponvi segrejemo toliko olja, da kotleti niso popolnoma prekriti. Na vsaki strani jih pečemo približno 7 minut. Položimo jih na papirnate brisače, da maščoba odteče, nato pa jih prestavimo v pekač in jih damo za 10 minut v pečico, da se skupaj s parmezanom in zelenjavo spečejo.