Kruhovi cmoki so domača klasika. Če jih še nikoli niste pripravljali, recept poiščite spodaj.
Sestavine:
- 250 g na kocke narezanega belega kruha
- 50 g masla
- 1/2 čebule (majhne)
- 3 jedilne žlice peteršilja
- 3 jajca
- 250 ml mleka
- 3 jedilne žlice moke
- sol
Priprava:
- Po receptu za kruhove cmoke moramo najprej olupiti in drobno nasekljati čebulo. V segreti ponvi stopimo maslo in v njem popražimo čebulo, da postekleni.
- Počakamo, da se ohladi.
- Medtem stepemo jajca in jih dobro razžvrkljamo. Zmešamo z mlekom in soljo in prelijemo čez kruh, narezan na kocke. Začinimo po okusu in pustimo nekaj časa stati.
- Peteršilj operemo, stresemo, da se osuši in nasekljamo na drobno.
- Peteršilj, ohlajeno čebulo in zmes iz kruhovih kock dobro premešamo in počakamo nekaj časa, da se sestavine povežejo. Na koncu primešamo moko. S hladno vodo si navlažimo roke in iz testa oblikujemo enako velike cmoke.
- Medtem v velikem loncu zavremo vodo, solimo in vanjo položimo cmoke. Pazimo, da voda ne vre premočno, saj lahko cmoki razpadejo.
- Kruhove cmoke kuhamo pribl. 10 minut, vzamemo iz vode in okrasimo s svežim, sesekljanim peteršiljem.