Magazin
220 ogledov

Lečina juha s paradižnikom

Juhe so pozimi še bolj dobrodošle. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Hranljiva, preprosta in okusna – juha s paradižnikom, lečo in čebulo je odlična za mrzle zimske dni. Postrezite jo z rženim ali polnozrnatim kruhom.

Potrebujete:

  • olivno olje
  • 2 čebuli
  • 20 dag stebelne zelene
  • 20 dag rdeče leče
  • 1 malo pločevinka pelatov (45 dag)
  • mešanico mediteranskih začimb
  • sol
  • poper
  • peteršilj

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.

Priprava:

  • Čebulo olupite in narežite na kolesca, stebelno zeleno narežite na koščke.
  • Na olivnem olju nekaj minut pražite čebulo in stebelno zeleno.
  • Lečo oplaknite in jo dodajte k čebuli in zeleni. Pražite še dve minuti.
  • Dodajte pretlačene pelate in nekaj decilitrov vode.
  • Solite, poprajte in zavrite.
  • Kuhajte dobrih dvajset minut, vmes po potrebi dodajte malo vode in začinite z mediteranskimi začimbami.
  • Juho pretlačite s paličnim mešalnikom in potresite z nasekljanim peteršiljem.
  • Po želji postrezite s popraženimi mandljevimi lističi ali popraženim česnom, narezanim na tanke lističe.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.