1. Surova rdeča pesa
Priporočljivo je, da se izognete surovi rdeči pesi v vašem smoothiju. Če si kljub temu želite mešanico, ki bi bila obarvana v temno rdeči, pa peso najprej skuhajte in nato olupite.
2. Svež ingver
Če boste pri pripravah svojega sadnega soka v mešalec dodali ingver v povsem sveži obliki, bo rezultat pijača, ki bo imela okus samo po omenjenem živilu, ki pa bo žal zakril vse druge okuse. V primeru, da se boste ingver z njegovo značilno aromo kljub temu odločili dodati, poskrbite, da ga pred tem dodobra nasekljate.
3. Zelena
V primeru vključitve zelene v vašo sadno mešanico, bodo na koncu po vsej verjetnosti v pijači ostali veliki koščki, ki vas bodo med srkanjem neprijetno zbadali po vaših ustih.
3. Celi dateljni
Nedvomno, da vam bodo z vlakninami bogati dateljni posladkali celotno sadno mešanico na bolj zdrav način, kot bi to naredil sladkor ali med, boste pa pri uporabi celih dateljnov na koncu v najboljšem primeru dobili lepljive koščke, ki se v mešanico ne bodo lepo absorbirali. Zato je dateljne priporočljivo najprej dobro nasekljati in v vroči vodi namakati 15 minut, da se omehčajo.
5. Led
Vaša pijača bo boljša brez ledu, saj bo le-ta zmanjšal osnovni okus smoothija in mešanico na koncu pustil povsem razvodenelo ...