Znanstveniki so v zadnji raziskavi ugotovili, da je gretje in kuhanje hrane v aluminijasti foliji ekstremno nevarno. Med segrevanjem folije se namreč izloča aluminij in vstopa v hrano. Če aluminij vstopa v telo, lahko v večjih količinah povzroča osteoporozo in Alzheimerjevo bolezen.
"Višja kot je temperatura, več alumija se izloča. Folija ni primerna za kuhanje, predvsem za kuho ali gretje sadja, zelenjave in začimb,“ je povedal eden od raziskovalcev, dr. Essam Zubaidy.
So pa s to isto raziskavo potrdili, da folija ni nevarna za hladno shranjevanje živil, saj se brez segrevanja aluminij ne izloča.
Tako aluminij vpliva na naše telo
Visoke koncentracije aluminja v telesu spremenijo mineralizacijo naših kosti in aktivnost celic v kosteh. Zato posledično pride do osteoporoze, kjer so kosti krhke in delno votle. Prekomerno kopičenje aluminija povzroči hiperkalcinacijo oziroma prekomerno raven kalcija v krvi. To se zgodi, ker aluminij preprečuje nalaganje kalcija v kosteh, zato ta preide v kri.
Kar pa se tiče Alzheimerjeve bolezni, so pri prejšnjih raziskavah Alzheimerjevo bolezen povezali s kopičenjem aluminija v možganih. Takrat raziskovalci niso vedeli, od kod toliko aluminija. Tokrat so se spraševali, če je težava ravno v foliji. Zato bodite previdni pri uporabi folije in se raje izognite gretju in kuhanju v tej.
Itak... samo eni so preleni, da bi pogledali zakaj je aluminij živčni strup, mutagen, kancerogen, sploh če je v nano-delcih, tako kot je v cepivih.
Nič novega, to je že dolgo znano. Še od takrat, ko so obstajali aluminijasti piskri in ekonom lonci.
Ta je pa res huda!!!Aluminij, ki ga pojemo in gre čez prebavni trakt v kri, je škodljiv.Aluminij, ki pa ga dobimo s cepljenjem in gre direktno v krvni obtok, pa je koristen.