Magazin > Lepota & telo
2595 ogledov

Če imate težave s kožo, teh izdelkov ne uporabljajte

koža Profimedias
Katerim lepotnim izdelkom se je bolje izogniti, če imate težave s kožo.

1. Pilingi
Zadnja stvar, ki jo koža, ki je na kakršenkoli način vneta, potrebuje, so pilingi. Roke stran tudi od tistih, ki zagotavljajo, da so zelo nežni. Vaša koža potrebuje mir, piling pa bi jo še dodatno razdražil. Za odpravljanje nečistoč v tem času uporabljajte zelo blaga sredstva. Najbolje, da se o tem posvetjete z zdravnikom ali farmacevtom.

2. Šamponi s sulfatom
Zaradi sulfatov so šamponi bolj peneči, menda pa tudi bolj učinkoviti pri odpravljanju umazanij. Na žalost pa so sulfati škodljivi za naravo in tudi za naše lasišče, saj ga izsušujejo. Pride lahko do srbečice, prhljaja ...

3. Mleko za telo s parfumom
Če imate občutljivo kožo, uporabljajte izdelke, ki ne vsebujejo parfumov. Raje si privoščite izdelke z eteričnimi olji, ki kože ne obremenjujejo.

4. Izdelki, ki vsebujejo alkohol
Mnogo lepotnih izdelkov vsebuje alkohol, zaradi katerega se produkt po nanosu hitreje posuši. Enak učinek ima na žalost tudi na kožo. Poleg suhe kože lahko pride tudi do izpuščajev in srbečice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.