Pozimi telo potrebuje hrano, ki mu bo omogočala ohranjanje energije in temperature, hkrati pa moramo poskrbeti za dodatne vire vitamina C.
Jejte polnovredno hrano
Kvinoja in amarant sta žiti, ki sta na našem jedilniku redko, čeprav ju je zelo preprosto pripraviti. Tako kvinojo kot amarant lahko pripravite v obliki rižote, mesne ali zelenjavne, uporabite kot zakuho v juhi, dodate enolončnicam, lahko pa tudi spečete okusne narastke.
Hrana proti prehladu
Pozimi jejte več sadja kot sicer. Narežite ga na koščke, posujte s cimetom, ki uničuje bakterije in viruse, ter dodajte zdrobljene lešnike ali mandlje.
Bogat vir vitamina C
Pol kozarčka večine vrst kalčkov ima več vitamina C kot šest kozarcev pomarančnega soka. Doma jih vzgojite v kalilniku, krožniku, večja semena pa lahko tudi v kozarcu za vlaganje. Kalimo na toplem, sprva v temi, nato pa na svetlem. Jabolko na dan odžene zdravnika stran – rek, ki še kako velja pozimi. Eden od redkih sezonskih sadežev, ki ga je mogoče dobiti vso zimo, je vir antioksidantov; priporočajo jih ljudem, ki sicer jejo slano.