Magazin > Lepota & telo
126 ogledov

Kaj jesti na počitnicah?

hrana Shutterstock
Poskrbite, da bo vsa družina na poti sita, zdrava in zadovoljna.

Hrana na dolgem potovanju z avtomobilom, vlakom ali letalom je lahko velik izziv, še posebno če želite jesti zdravo. Toda na srečo je mogoče z nekaj predpriprave in pametnega nakupovanja pred odhodom tudi na poti ohraniti zdrave prehranjevalne navade.

Trdo sadje in veliko vode

Po mnenju nutricionistke Mojce Cepuš je na potovanju najhvaležnejše prav sadje, in to takšno, ki se težko poškoduje. Če potujete z otroki, sadje lahko že doma operete, očistite in ga narezanega na koščke shranite v posodicah; tako ne bo odpadkov, prigrizek pa bo vedno pri roki. Odlična izbira je tudi trda zelenjava, na primer korenček, namesto sladkih pijač, ki obremenjujejo presnovo in zdravju ne prinesejo prav nič, pa izberite navadno vodo, ki odžeja, obenem pa pride prav tudi za osvežitev ali umivanje.

Energijske kroglice

"Če imate čas, lahko v mešalniku zmešate lešnike, suhe slive, suhe fige, kokosovo moko in svež pomarančni sok ter vse to oblikujete v kroglice," predlaga Cepuševa. To je zdrav, nasiten in kaloričen obrok, ki bistveno manj obremeni prebavni trakt kot običajen sendvič.

"Poleti uživajte v hrani, ki vas bo ohladila," pa pravi prehranska svetovalka Alja Dimic. Pri sadju so to predvsem jabolka, borovnice, maline in robide.

Komentarjev 1
  • zic 18:49 14.julij 2013.

    3x burek na dan in si frej kuhe :))))))