Magazin > Lepota & telo
81 ogledov

Kje je največ "umetnih" žensk?

prsi Shutterstock
Okoli 15 milijonov oseb se je leta 2011 odločilo za plastično operacijo. Vas zanima, katere oprecaije so najbolj zaželene in kje je največ "popravljenih" žensk?

Le v ZDA so leta 2011 estetski kirurgi naredili več kot milijon prijavljenih lepotnih operacij in več kot dva milijona nekirurških posegov, med katere se uvršča tudi botoks, kažejo podatki svetovnega združenja estetskih kirurgov (International Society of Aesthetic Plastic Surgeons).

Če se osredotočimo na število lepotnih operacij glede na število prebivalcev, pa je daleč v ospredju Južna Koreja. Tam je pod nož dobro leto nazaj stopilo kar 20 odstotkov prebivalk Seoula, starih od 19 do 49 let. Med prvo deseterico držav, kjer so lepotni posegi najpopularnejši, se v vrstnem redu od druge do desete uvrščajo tudi Grčija, Italija, ZDA, Kolumbija, Tajska, Japonska, Brazilija, Francija in Mehika, poroča Daily Mail.

Južnokorejski fenomen

Ena od najbolj zaželenih lepotnih operacij v Južni Koreji je seveda korekcija vek in želja žensk, pa tudi moških, da bi bili bolj podobni prebivalcem zahodnega sveta. Kirurgi poročajo, da jih veliko po kirurško pomoč pride celo s fotografijo popularne zvezdnice ali zvezdnika in z željo, a bi jim kirurg naredil prav takšen nos, brado ali oči. Da je šla pod nož je priznala tudi lanska miss Južne Koreje Yu-Mi Kim, ki pravi: "Nikoli nisem rekla, da sem se lepa že rodila," znana pa je tudi zgodba pevca PSY-ja, ki je zaslovel z Gangnam Style. Tudi on se je zaradi pritiska založniške hiše moral odločiti za plastično operacijo.

Kje je največ umetnih prsi?

Če so korekcije nosu in vek najpopularnejše v Aziji, pa so operacije prsi daleč v ospredju kje drugje kot v ZDA, sledijo jim Brazilija, Mehika, Italija in Kitajska. Prav tako estetski kirurgi v ZDA opravijo največ korekcij trebuha, zmanjšanje moških prsi pa je najbolj popularno v Braziliji, kjer med drugim opravijo največ povečanj zadnjice in posegov pomlajevanja vagine.

Pet najpopularnejših leta 2011:

  • Povečanje prsi. V enem letu se s popolnejšimi prsi lahko pohvali kar 1.295.251 žensk in moških.
  • Liposukcija. Mastnega podkožnega tkiva se je s problematičnih delov znebilo 1.268.287 ljudi.
  • Korekcija vek. Za takšen poseg se je odločilo 703.610 ljudi.
  • Abdominoplastika. Čeprav operacija spada med najzahtevnejše, se je za korekcijo trebuha odločilo kar 553.399 s svojo postavo nezadovoljnih ljudi.
  • Rinoplastila. S popravljenim nosom od leta 2011 naprej hodi po svetu 478.023 ljudi.
Komentarjev 2
  • kapibara 14:12 07.marec 2013.

    Ma boli me k_ur_ćetn_ina za rezulta neke kvazi ankete..!!Sem ljubitel VVVVeeellliikih jošk in kaj pol..vsak ima neko ljubiteljstvo, to ljubiteljstvo pa nikogar nemoti+boli+zapostavlje+ikoriša... samo očke trpijo.. :-)zato pa imajo ženske VVVEEELLIIKE joške..( kaj so pa potem one..?? )

  • JackD 23:09 03.februar 2013.

    Ljudje imajo očitno preveč denarja; liposukcija 2000$, abdominoplastika 3000$. Zagotovljen instant uspeh, čez 5 let zaradi nespremenjenega načina življenja "jovo na novo". Skupaj skoraj 2 000 000 ljudi. Majica 10$, hlače 20$, dobri in kvalitetni tekaški čevlji 80$. Uspeh ...prikaži več na dolgi rok zagotovljen. Zagotovljeno tudi bolj zdravo življenje. Zdaj pa sami presodite kaj se bolj splača.