Prišla je sezona kopriv; strokovnjaki svetujejo, da jih za prečiščevanje telesa na jedilnik uvrstite najmanj enkrat na teden. Koprive imajo kar nekaj pozitivnih lastnosti, saj jih priporočajo za čiščenje krvi, odpravljanje splošne slabosti, pospeševanje prebave in izločanje seča.
Kulinarično razkošje
Možnosti za pripravo kopriv je nešteto, uporaba pa je podobna kot pri špinači in blitvi. V prehrani se uporabljajo mladi vršički in listi. Surove se lahko uporablja v solatah, namazih in polivkah. Pri kuhanju kopriv ne odlivajte vode, saj bi s tem zavrgli veliko koristnih rudninskih snovi. Dodajte jih v zelenjavne juhe, pripravite jih kot špinačo ali kuhano solato, naredite lahko tudi koprivne štruklje, palačinke s koprivami in koprivove polpete. Najboljše so kot dodatek kuhanemu krompirju ali drugi zelenjavi, iz njih lahko skuhate tudi enolončnice, jih uporabite kot prilogo ali pa jih vmešate v rižoto. Nikar ne uporabite vseh; nekaj jih posušite in jih shranite za zdravilne čaje, ki vas bodo ohranjali zdrave tudi v hladnejših mesecih. Posušene koprive pa lahko tudi zmeljete v prah in z njim obogatite različne jedi.