Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Najdražja moda na svetu

Večerne obleke so narejene iz najprestižnejših materialov. (Foto: Imaxtree)
1/41
Žurnal24 main
"Haute couture" je francoski izraz za visoko modo, pri čemer 'couture' pomeni šivanje, 'haute' pa visoko. Oboje skupaj pa predstavlja izraz za umetnost oblikovanja tekstila.

Izraz Haute Couture je zakonsko zaščiten in se lahko uporablja samo v povezavi s tistimi modnimi hišami, ki jih vsako leto znova uvrsti na poseben seznam francosko ministrstvo za industrijo. Da bi modno hišo doletela najvišja čast v modni industriji, mora izpolnjevati nekatere pogoje:

  • V delavnicah mora zaposlovati vsaj 15 ljudi.
  • Vsako sezono (pomlad/poletje in jesen/zima) mora v Parizu predstaviti kolekcijo.
  • Kolekcija mora obsegati vsaj 35 modelov, z dnevnimi oblačili in večernimi toaletami.


Vonj razkošja

Modne revije visoke mode se tradicionalno odvijajo na najprestižnejših lokacijah. Edinstveno vzdušje poleg bleščečih tkanin in dih jemajočih dodatkov zaokrožajo slavni gostje, ki si revije ogledujejo iz prvih vrst. Prav vsi si želijo povabila na modne revije visoke mode, dobijo pa jih le izbranci. Zaradi visokih cen, ki jih tovrstna oblačila dosegajo, je krog strank relativno ozek. V galeriji si oglejte, kaj so modni velikani predstavili za pomlad in poletje 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.