Magazin > Lepota & telo
13 ogledov

Neustaljena Kokosalakijeva

Oblikovalka je znana po tem, da se stvari nikoli ne loti po ustaljeni poti. (Fot
1/15
Žurnal24 main
Sophia Kokosalaki je grška oblikovalka, ki se je najprej zaljubila v literaturo in šele kasneje v modo.

V Atenah, kjer je Sophia tudi rojena, je študirala grščino in angleščino, leta 1996 pa prišla v London in predstavila prvo kolekcijo ženske mode. Tri leta kasneje je že imela svojo lastno znamko, v kateri združuje antično Grčijo, modo iz 70. let in zahtevno delo z usnjem.

Na olimpijado
Leta 2004 so jo izbrali za oblikovanje kostumov za sodelujoče na otvoritveni in zaključni prireditvi olimpijskih iger v Atenah. Vrhunec projekta je bila razkošna morska obleka, ki jo je nosila pevka Björk.

Leta 2000 je začela oblikovati moška oblačila, tri leta kasneje pa še čevlje. Svoje linije Kokosalakijeva ves čas razvija in z vsako kolekcijo prepriča svoje kupce, saj ob novih sezonah vedno dobijo kos, ki presega prejšnje. Njena značilnost so mehko padajoče obleke, pletenine in usnje.

Navdihuje jo kombinacija elementov in situacij. Največji vpliv na njeno kariero je imela potreba po samostojnem življenju, ki je nadzorovala njeno pot. V galeriji preverite, kaj je Sophia Kokosalaki pripravila za letošnje poletje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.