Vrtovi in tržnice so še vedno dobro založeni s svežim jagodičevjem. Če vam prija simpatičen prečiščevalni dan, pohitite in poskusite z barvitim in izjemno zdravim jagodičevjem.
In kakšni so predlogi za jedilnik na "dan jagodičevja"?
Zajtrk: kefir ali jogurt z jagodičevjem
Potrebujete:
- 15 dag svežega jagodičevja
- 2 dl kefirja ali jogurta iz posnetega mleka
- 3 žlice ovsenih kosmičev
Priprava:
- Jagodičevje oplaknite in osušite.
- Ovsene kosmiče prelijte z jogurtom oziroma kefirjem in pustite stati petnajst minut.
- Vmešajte jagodičevje.
Dopoldanska malica: 30 dag jagodičevja (najbolje mešanega)
Kosilo: testenine s hladno zelenjavo
Potrebujete:
- 10 dag polnozrnatih testenin
- 1 večji paradižnik
- polovico rdeče paprike
- 1 majhen koromač
- nekaj lističev bazilike
- olivno olje
- sol
Priprava:
- Paradižnik, koromač in papriko nasekljajte. Solite in dodajte nekaj žlic olivnega olja.
- Medtem testenine skuhajte al dente.
- Testenine in zelenjavo zmešajte in potresite z nasekljano baziliko.
- Namesto testenin lahko uporabite polnozrnati ali basmati riž.
Popoldanska malica: 30 dag jagodičevja (najbolje mešanega)
Večerja: ržen kruh z avokadom in limono
Potrebujete:
- polovico zrelega avokada
- pol limone
- mlet čili
- sol
- 2 rezini rženega kruha
Priprava:
- Limono ožemite.
- Avokado izdolbite iz lupine in ga pretlačite.
- Zmešajte z limoninim sokom ter začinite s soljo in čilijem.
Cel dan pa pijte (mineralno) vodo in nesladkane zeliščne čaje.