Magazin > Lepota & telo
1219 ogledov

Stavimo, da kivijev ne jeste pravilno

kivi Shutterstock
Z olupkom ste v smeti vrgli tudi vitamine …

Kako jeste kivi? Ga olupite? Ali ga prerežete in nato njegovo meso pojeste z žlico? Napačna je tako varianta A kot tudi varianta B. 

Novozelandci pojedo ves kivi – s kožo vred, saj ta vsebuje mnogo hranilnih snovi kot kalij, železo in vitamin C. Če boste naslednjič poskusili še kožo, je pomembno, da kupite bio kivije in da sadež dobro operete.

Kivi pa ni edini sadež, ki ga lahko pojeste z olupkom. V to kategorijo spadajo na primer tudi kakiji, ki jih večina olupi. Prav tako vam ni treba olupiti bučk, korenja, gomolja mlade kolerabe, kumar in redkvic.

Pred uporabo ta živila s krtačko operite pod mlačno vodo.

Komentarjev 2
  • zipo 09:27 05.november 2015.

    Še ena cvetka Irene Kolar!!! Naj kar je kosmat kivi, jst ga imam doma bio, pa ga niti v sanjah ne bi jedu kosmatega!!!! Nisem pa še slišal, da ima korenje olupek, al pa da nekdo lupi bučke!!! Redkvico pa ...prikaži več nekdo lupi verjetno sam zato, če preveč peče!!!!

  • mph 09:59 03.maj 2015.

    Naj kar Kiviji jejo cele kivije. :-) Ok, za kaki, korenje, ... ampak ne za kosmat olup kivija. Brrr --- že ob sami pomisli.