Naše zdravje je v veliki meri odvisno tudi od tega, kaj dajemo v usta. Pri zdravi prehrani zato ne bi smeli varčevati, še zlasti ne po 40. letu, ko se zelo opazno spremenijo potrebe telesa, še zlasti ženskega.
Priporočljivo je, da redno uživamo živila, ki znižujejo holesterol in krvni tlak, ki sta glavna krivca za srčno-žilne bolezni.
Brokoli
Ta zelenjava vsebuje veliko vlaknin, vitamina C in A ter kalcija. Redno uživanje brokolija bo zmanjšalo tveganje za nastanek raka. Raziskave so namreč pokazale, da lahko sestavine v brokoliju preprečujejo rast rakavih celic.
Sladki krompir
Vsebuje veliko antioksidantov, poleg tega pa uravnava raven sladkorja v krvi.
Kurkuma
Kurkuma odpravlja vnetja v telesu, pomaga pa tudi pri depresiji.
Avokado
Avokado je bogat vir vlaknin, folatov in magnezija, njegove maščobe pa znižujejo holesterol v krvi.
Špinača
Vitamini v špinači so pomembni za zdravje naših oči in kosti, prav tako pa špinača zmanjšuje verjetnost za nastanek raka in artritisa.
Ženskam strokovnjaki poleg novega jedilnika svetujejo tudi telovadbo za bolj čvrste mišice, ki začno po 40. letu slabeti.