Delovne površine v kuhinji
Pult, miza in štedilnik so tiste površine, za katere je treba redno skrbeti in jih čistiti. Tam pripravljamo hrano, hkrati na teh istih površinah puščamo torbice, pošto, ključe in številne druge malenkosti.
Tuš kabina
Najlažji način, da zmanjšate vodni kamen in plesen v kopalnici je, da o čistite vsak dan. To še posebej velja za tuš kabino. Po vsaki uporabi jo sperite in pobrišite.
Umivalnik
Bakterije, ki jih imamo na sebi, se po umivanju rok prenesejo na umivalnik in se tam nabirajo. Tako kot tuš kabino, tudi tega splahnite in pobrišite vsak dan.
Umazana posoda
Ostanki hrane nam otežujejo pomivanje posode in povečajo potrošnjo tekoče vode. Poleg tega, da ostanki hrane smrdijo, privabljajo tudi različne insekte v vašo kuhinjo. Zato je najbolje, če se posodo pomije takoj po uporabi, ne kasneje.
Kuhinjska tla
Glede na to, da je v kuhinji veliko hrane, je možno da vam je kakšen košček, drobtinica padla na tla, pod mizo.
In kaj še ostane?
Mah dandanes se od žen pričakuje da hodjo v službo; normalno pol da je za gospodinjstvo manj motivacije kot včasih. Še posebi s tem k skor noben ne dela sam 8 ur čeprav bi moral.
Bo treba zaposlit gospodinjsko pomočnico. Dandanes so žene že preveč pametne za čiščenje...