Magazin > Lepota & telo
511 ogledov

Tej preobrazbi ne boste verjeli: Od ženske s 195 kg do …

Alicia Briggs
1/6
Profimedia
S tem je dokazala, da se da.

Alicia Briggs iz Marylanda je ženska, ki je tehtala kar 195 kilogramov. Mati štirih majhnih otrok je bila večinoma priklenjena na posteljo, saj se je težko premikala. Leta 2020 je prestala operacijo želodčnega obvoda in postopoma izgubila polovico svoje prvotne teže, lansko leto pa se je odločila še za liposukcijo trebuha in dvig prsi. Danes je certificirana osebna trenerka in ustanoviteljica podjetja Butterflies and Dumbbells, poleg tega pa je izgubila že 100 kg.

Med preobrazbo se je soočala z marsikaterimi ovirami, ki jim ni dopustila, da bi jo ustavile. Po težkih porodih je imela brazgotine in strije, preživela je tudi blago možgansko kap in bila diagnosticirana z boleznijo srca, a ji je to dalo še večji zagon. Svoje varovanke uči tudi spremembe miselnosti, ki je pri izgubi teže ključnega pomena. Namesto ‘moram telovaditi’ jih uči, da si vsako jutro rečejo: ‘danes lahko telovadim’. Tako vadba ne zveni kot prisila, ampak kot nekaj, za kar se zaradi boljšega zdravja in življenja nasploh zavestno odločimo. 

“Rada pomagam ženskam, kot sem bila sama. Zelo sem navdušena nad poučevanjem drugih, da dosežejo svoj potencial in najdejo svojo notranjo moč. Ko sem začela svojo fitnes pot, sem bila priklenjen na posteljo. Potreboval sem veliko časa, da sem se lahko ponovno gibala. Ko sem končno zbrala moč, da sem prišla v telovadnico, sem se počutila izgubljeno. Osramotila sem se večkrat, kot sem pripravljena priznati. Na poti sem bila sama. Lepo je to, da vam ni treba biti,” je svoje začetke iskreno opisala na spletni strani. 

Najbolj jo motivirajo njeni štirje otroci. Na eni izmed Instagram objav se je spomnila leta 2019, ko je otroke peljala v trampolinski park in bila osramočena, ker zaradi svoje teže ni mogla skakati z njimi. Leta 2020, ko je na nogah lahko stala samo pet minut, skrbel za higieno in oblačil pa jo je njen mož, otroci niso mogli razumeti, zakaj nima moči, da bi se z njimi igrala. “Danes je sinov 9. rojstni dan in vsakič, ko me vprašajo, če se lahko igram z njimi, zakričim seveda,” je ponosno zapisala.

Njeno preobrazbo si lahko ogledate v galeriji.

 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • mph2 07:01 10.avgust 2024.

    Reklama za pohabljanje telesa s kirurgijo. Sprememba je trajna, škoda prav tako.