Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Trend: svilena srajca

Just Cavalli
1/16
Žurnal24 main
Že kratek sprehod mimo modnih prodajaln narekuje jesenski modni trend, ki ga lahko nosite že zdaj – srajca je in bo kos, ki ga morate imeti.

Vrnitev srajce v vseh oblikah ne čudi, saj je ta lahko eden od najbolj funkcionalnih kosov garderobe. V njej ste lahko odlično videti podnevi in ponoči. Govorimo seveda o najbolj modnih različicah, ki letos niso dolgočasne – volančki, pentlje, različne dolžine in v stran zamaknjeno zapenjanje ponujajo nešteto kombinacij. Ko vse to združimo z vzorci, prosojnimi materiali in čipko, govorimo o kosu, ki lahko buri modno domišljijo.

Nežno ali opazno?
Čeprav so letos v ospredju nežni bež in marelični odtenki, lahko izbirate tudi med živahnejšimi barvami, kot sta modra ali ciklamna. Te so še posebej vpadljive na svilenih srajcah, ki so prava izbira za večerni videz.

Michael Kors si je za letošnjo jesen zamislil minimalistično belo srajco za odločno, poslovno žensko, ki izstopa z globokim V-izrezom. Več igre z volančki, naborki in opaznimi ovratniki občudujemo pri kreacijah modne hiše Krizia, Cavalli pa tudi letos navdušuje s prepoznavnimi živalskimi vzorci in prosojnostjo.

Sproščeno podnevi
Za dnevni videz srajco kombinirajte s hlačami z visokim pasom ali s krilom. Ne pozabite na tanek pas, pri izbiri prosojne srajce pa se držite zlatega pravila in pod njo oblecite modrček v kožnem odtenku. K obema kombinacijama lahko obujete čevlje z visoko peto ali pa kar balerinke, ob hladnejših dneh naj vas greje blazer. Daljše srajce lahko v kombinaciji z legicami nosite namesto tunike.

Opazno zvečer
Za popoln večerni videz lahko z nakitom – bogatimi uhani ali ogrlico – nadgradite dnevni videz, glamuroznejši pa boste videti tudi z močneje poudarjenimi ustnicami. Klasično torbo zamenjajte s pisemsko, večerni učinek pa boste dosegli tudi z izbiro svetlikajoče se svilene srajce – v tem primeru namesto svetlikajočega se nakita raje izberite lesenega ali takšnega z mat videzom.

V galeriji poglejte, kako so se s srajcami poigrali modni oblikovalci. Takšno, ki bo poudarila vaš stil, pa po ugodnejši ceni poiščite v najljubši modni prodajalni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.