Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Trije čaji tudi za poletje

Zeliščni čaji tudi poleti prijajo in pomagajo telesu. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Nespečnost, razdražen želodec in maček po prekrokani noči so tri zelo pogoste poletne težave, ki pa jih poskusite pregnati s tremi blagodejnimi zeliščnimi čaji. Lahko tudi hladnimi.

Za prebavo
Prebavo bo ravno prav spodbudil čaj iz janeževih in kuminovih semen. Pijte ga po mastnem, težkem obroku ali pa z njim umirite razdražen želodec.
Priprava: Eno žličko janeževih in pol žličke kuminovih semen prelijte s pol litra vrele vode in pustite stati deset minut.

Za boljši spanec
Priprava: Eno žličko kamilic, pol žličke baldrijana in žličko poprove mete prelijte s tremi decilitri vode. Pustite stati vsaj deset minut, osladite z medom in pijte eno uro ali pol ure pred spanjem.

Jutranji čaj proti mačku
Slabo počutje zaradi preveč popitega alkohola s čajem preženite že zjutraj.
Priprava: Eno žličko sporiša (Verbena officinalis) in pol žličke sivkinih cvetov prelijte s pol litra vrele vode. Pustite stati deset minut, precedite in dodajte limonin sok in med. Čaj naj bi okrepil jetra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.