Magazin > Lepota & telo
70 ogledov

Trije miti o ravnem trebuhu

trebuh, dieta Shutterstock
Če mislite, da vas bo do ravnega trebuščka pripeljalo sto trebušnjakov na dan, se motite. Osvežite si spomin s tremi najpogostejšimi miti o ravnem trebuščku.

Mit: Za raven trebuh je treba delati trebušnjake.
Resnica: Trebušnjaki so dobrodošli takrat, ko želite že raven trebušček le definirati, če pa se želite znebiti odvečne maščobe, se morate pred trebušnjaki posvetiti zdravi prehrani in kardiovadbi. Tek, hitra hoja, kolesarjenje, rolanje in skupinska vadba bodo poskrbeli za kurjenje kalorij in tako zmanjšali obseg trebuha in pasu, zdrava prehrana in več manjših obrokov na dan pa bodo poskrbeli, da se maščobne blazinice na trebuhu ne bodo več nabirale.

Mit: Telovadba je pomembnejša od zdrave prehrane.
Resnica: Zdrava prehrana je ključ do vitkega telesa in ravnega trebuha. Uspelo vam bo, če boste obroke načrtovali vnaprej, saj se boste tako lažje izognili pastem nezdrave prehrane. Jejte beljakovine, sadje in zelenjavo, polnozrnata živila, pijte vodo, zeleni čaj in limonado, izogibajte pa se predvsem sladkorju.

Mit: Za raven trebuh je treba telovaditi vsak dan.
Resnica: Če se držite načel zdrave prehrane, je dovolj, če telovadite trikrat na teden. Neaktivni začnite počasi – dober začetek sta lahko tudi sprehod v službo ali trgovino. Poskusite z vadbo, ki preoblikuje celo telo, kot sta pilates in joga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.