Ena najbolj zdravih rastlin, ki se skriva v skoraj vsaki kuhinji, je česen, ki velja za naravni antibiotik.
Česen je reden gost naših vsakdanjih jedi in je zelo učinkovit ob zdravljenju gripe ali prehlada. Je poln antioksidantov, zato deluje kot antibiotik, pomaga pri lajšanju dihanja astmatikom, uničuje glivice in še in še.
Najbolj učinkovit je, če ga jeste surovega. Če pa ga kuhate ali pražite, naj to ne bo dlje kot 10 minut, saj sicer izgubi vse zdravilne učinkovine. Nutricisti pravijo, da bi morali vsak dan pojesti vsaj tri stroke česna, da bi bili zdravi kot dren.
Mnogi se česnu izogibajo zaradi zadaha, a tudi za to obstaja zdravilo. Po zaužitem česnu prežvečite peteršilj in zadah bo izginil.
Sicer si zdrav kot dren, prijateljev pa nimaš ! Sic !
Smrdiš, a ne po česnu...hi hi
Če nimate peteršilja, lahko po česnu prežvečite tudi čebulo. Učinkuje enako.