Magazin > Lepota & telo
47 ogledov

Zakaj hlinijo orgazem?

zenska, orgazem Shutterstock
Vprašanje, ki znanstvenike preganja že kar nekaj časa, je morda dobilo pravi odgovor.

Pretekle raziskave so pokazale, da nekatere ženske hlinijo orgazem zaradi zadovoljitve partnerja in njegovega ega, najnovejši rezultati pa kažejo, da ženske to na prvem mestu počnejo zaradi sebe.

"Kar 60 odstotkov žensk, ki so sodelovale v raziskavi je priznalo, da med oralnim seksom hlinijo orgazem," razlaga vodja raziskave Erin Cooper z Univerze Temple. V raziskavi je sodelovalo okoli 360 žensk, starih od 18 do 32 let.

Strah pred intimnostjo

Ženske priznavajo, da sta glavni krivec hlinjenja orgazmov strah pred intimnostjo in slaba samopodoba, kar nekaj med njimi pa partnerja pretenta zaradi želje po čimprejšnjem koncu spolnega odnosa. Nekatere med njimi so priznale, da orgazem hlinijo zaradi boljše seksualne izkušnje, raziskava pa je pokazala tudi, da je ta manjši odstotek žensk s seksualnim življenjem bolj zadovoljen.

"Ženske, ki imajo težave z ustvarjanjem intimnega odnosa, imajo pogosto težave tudi z doživljanjem orgazmov," rezultate raziskave strne Erin Cooper in dodaja, da ženske z omenjenimi težavami niso sposobne uživati v seksu.

Pogovor je prvi korak

Težave v spolnosti pogosto slabo vplivajo na partnersko zvezo. Prvi korak do izboljšanja je iskrena komunikacija, na podlagi katere lahko partnerja s spolnimi težavami gradita zaupanje in intimnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.