Da ima ta najpolnejši okus in lepo, kremasto teksturo, če ga jeste s srebrno žličko, pravijo raziskovalci z oxfordske univerze, ki sodelujejo z znano britansko restavracijo The Fat Duck. Oblikovati želijo namreč pribor in jedilni servis, s katerega bo hrana imela vrhunski okus.
Učinek je seveda psihološki, a vseeno, raziskovalci in preizkuševalci pravijo, da je jogurt slajši, če ga jeste z belo plastično žličko, in bolj kisel, če ga jeste s črno žličko. Jogrut z okusom jagode in maline na primer pa je najmanj okusen, če ga jeste z modro žličko.
Neka druga raziskava pa je pokazala, da je na primer jagodni pire slajši, če ga postrežete na belem krožniku, limonina aroma izrazitejša v rumenih kozarcih, pijače, obarvane z modrimi odtenki, delujejo hladnejše, vroča čokolada pa naj bi bila najokusnejša, če jo pijete iz oranžne skodelice.