Marini in Alenu, zmagovalcema Žurnalove sanjske poroke na Predjamskem gradu, tokrat organizator poročnega obreda pripravlja malo presenečenje z obredom v viteški dvorani na Predjamskem gradu, v katerega bodo vključili tudi pravi srednjeveški poročni običaj. Ženin bo za ta namen izgubil nekaj pramenov las, ki bodo pozneje varovali nevesto, ta pa se bo do gradu pripeljala v kočiji.
Razvajanje za brbončice
Po obredu se bo poročno slavje nadaljevalo v Jamskem dvorcu, kjer Marini in Alenu vodja kuhinje Slavica Smrdel priprava pravo kulinarično doživetje. "Jedilnik bo sestavljen iz petih hodov: dveh hladnih predjedi, brez juh ne bo šlo in dveh glavnih jedi," razlaga Smrdelova in dodaja, da bodo vse jedi sestavljene iz sezonskih in lokalnih sestavin: "V jedilnik bomo med drugim vključili tudi šparglje in pivškega kunca."
Kje bosta bodoča mladoporočenca dahnila usodni da in kako sta izbirala poročni meni, poglejte v vidoprispevku.