Magazin
301 ogledov

Listnati žepki

listnati žepki Blanka Kefer
Če imate radi spomladanske zavitke, preizkusite spodnji recept. Pa dober tek!

Sestavine:

  • 1 zavitek listnatega testa (ali doma narejeno listnato testo)
  • 250 g mletega mesa (mešanega)
  • 1/2 čebule
  • 2 korenčka
  • 1 paprika (rdeča)
  • 1 por
  • 2 jajci
  • 1 strok česna
  • 2 stebli peteršilja
  • ščepec muškatnega oreščka (sveže mletega)
  • 1 lonček creme fraiche (125 g)
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • sol
  • poper (sveže mleti)

Priprava:

  • Za pripravo listnatih žepkov olupite in na fino nasekljajte čebulo. Olupite korenčke in jih narežite na kocke. Papriki odstranite pecelj, semena in kožico ter prav tako narežite na kocke. Por narežite na obročke, česen in peteršilj pa na fino nasekljajte.
  • V ponvi segrejte oljčno olje in v njem zlato rumeno prepražite čebulo. Dodajte mleto meso in nasekljan česen ter dobro prepražite. Dodajte zelenjavo in začimbe ter vse skupaj v pokriti posodi podušite. Zmešajte jajca in jih skupaj s creme fraiche dodajte zelenjavno-mesni mešanici. Pokuhajte in odstavite s kuhališča.
  • Listnato testo pripravite po navodilih na embalaži. Narežite na 10x10 centimetrov velike kvadrate. Na vsak kos dajte kupček nadeva, testo zlepite v trikotnik. Trikotnike zložite na pekač, obložen s papirjem za peko.
  • Listnate žepke pecite približno 30 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Nasvet:

Poskusite pripraviti listnate žepke po tem receptu tudi z drugačnimi nadevi, na primer z nadevom iz ovčjega sira in špinače ali pa s porom in slanino.

Za več receptov z listnatim testom kliknite tukaj!

Komentarjev 1
  • aaarri 13:33 21.avgust 2013.

    žalostno, da namesto po slovensko napišete creme fraiche...