Magazin
1133 ogledov

Lososova terina

lososova terina Shutterstock
Najdražje presenetite s hladno predjedjo – ponudite lososovo terino z mlado špinačo.

Sestavine:

  • 250 g fileja lososa (hladnega)
  • 150 g mlade špinače
  • 50 ml sladke smetane
  • 2 jajčna beljaka (hladna)
  • 150 g skute
  • poper, sol
  • 1 limona (sok)

Priprava:

  • Za lososovo terino z mlado špinačo najprej pripravimo nadev. Pregledamo, ali so fileji lososa brez kosti; če jih imajo, jih odstranimo s pinceto. Iz fileja izrežemo tri manjše trakove, preostalo narežemo na kocke. Kocke lososa začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom ter jih skupaj z beljakom in smetano damo v kuhinjski mešalnik, zmešamo v nadev in spet začinimo.
  • Mlado špinačo v nekaj vode blanširamo (poparimo), odcedimo in prelijemo z ledeno mrzlo vodo. Dobro iztisnemo! Nekaj listov damo na stran. Špinačo skupaj s skuto, beljakom, soljo in poprom prav tako zmešamo v nadev.
  • Trakove lososa ovijemo s preostalimi listi špinače. Model za terino obložimo s folijo za živila in napolnimo z nadevom. Model medtem vedno znova nežno udarimo ob delovno površino, da se masa usede. Nato vanjo položimo trakove lososa. Napolnimo s špinačno-skutnim nadevom – trakovi lososa morajo biti popolnoma pokriti z nadevom.
  • Čez model za terino damo folijo.
  • Model damo na pekač, do polovice napolnjen z vrelo vodo, in pečemo pri 90 stopinjah okoli 45 minut, odvisno od višine modela.
  • Terino vzamemo iz modela in pri sobni temperaturi ohladimo; šele nato damo lososovo terino z mlado špinačo v hladilnik.

več namigov za okusne ribje jedi poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.