Magazin
49 ogledov

Mafini iz indijančkov

mafini Blanka Kefer
Obožujete mafine? Potem morate preizkusiti ta, malo drugačen recept. Prijetno sladkanje!

Sestavine:

  • 5 zamorčkov/indijančkov
  • 80 g masla (sobne temperature)
  • 1 jajce
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (8 g)
  • 250 g gladke/univerzalne moke
  • pecilni prašek
  • 250 ml pinjenca
  • pekač/posodice za mafine

Priprava:

  • Za mafine iz indijančkov oziroma zamorčkov najprej tem z nožem odrežemo vaflje. Penasto-čokoladni del indijančkov zmečkamo in zmešamo v kremo. Vaflje narežemo na drobno.
  • Maslo penasto umešamo, dodamo jajce, sladkor v prahu in vaniljev sladkor ter premešamo. Dodamo h kremi indijančkov.
  • Zmešamo moko in pecilni prašek ter izmenično dodajamo masi 1/3 moke, vafljev in pinjenca, dokler ne porabimo vseh sestavin.
  • Maso damo v pripravljene pekače za mafine in pečemo približno 20 minut pri 180 stopinjah Celzija.

več receptov za mafine poiščite tukaj!

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.