Magazin
279 ogledov

Marcipanov kolač

marcipanov kolač Norbert Tutschek
Razvajajte se z marcipanovim kolačem, ki še posebej tekne ob skodelici kakava, kave ali čaja.

Sestavine:

  • 3 jajčni beljaki (soljeni, stepeni v sneg)
  • 100 g marcipana
  • 2 cl amaretta (ali tople vode)
  • 150 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 75 ml mleka
  • 250 g gladke moke (ali mešane s pirino moko)
  • drobtine in maslo za pekač
  • 3 jajčni rumenjaki
  • 5 marelic (po želji; oprane, razkoščičene, narezane na koščke)

Priprava:

  • Za marcipanov kolač najprej z žlico umešamo marcipan in amaretto oziroma vodo in nato zmes zmešamo z maslom, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter tremi rumenjaki. Dodamo toliko mleka, da mešanica postane kremasta.
  • Nato dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, in previdno umešamo beljakov sneg. Nadevamo v pomaščen in pomokan pekač ter pečemo pri 160 stopinjah Celzija (ventilatorska pečica). Trajanje peke je odvisno od oblike kolača. Kolač v pekaču za šarkelj pečemo okoli 30 minut, v štirikotnem pekaču pa približno 45 minut.
  • Kolač dobro vzhaja, vendar se nato posede. Kljub temu je zelo puhast.
  • Če imamo pri roki sveže marelice, jih lahko v koščkih dodamo zmesi – marelice se odlično podajo k marcipanu.

Nasvet:

Po želji lahko marcipanov kolač okrasimo s čokoladno ali limonino glazuro.

več jedi z marcipanom poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.