Magazin
92 ogledov

Marcipanovi pralineji s pomarančo

praline Blanka Kefer
Brbončice razvajajte z domačimi marcipanovimi pralineji.

Sestavine:

  • 300 g marcipana
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 100 g kandirane pomarančne lupine
  • 1 kavna žlička koruznega sirupa
  • 1 kavna žlička likerja Cointreau (pomarančni liker)

Priprava:

  • Za marcipanove praline s pomarančo na hitro zgnetemo vse sestavine, testo oblikujemo v obliki opeke in pustimo ca. 10 minut počivati. (Nasvet: prihranite nekaj kandirane pomarančne lupine za dekoracijo.)
  • Medtem ko marcipanova mešanica počiva, pripravimo sito za sladkor v prahu, valjar in 2 letvici za določanje višine testa.
  • Delovno površino potresemo s sladkorjem v prahu in marcipanovo testo razvaljamo med letvicama. Zdaj z nožem ali modelčkom, ki ga prej namočimo v alkohol, izrežemo kocke. Praline položimo na pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko in posušimo.
  • Po ca. 1 uri začnemo praline s posebnimi vilicami za praline pomakati v preliv, dno rahlo otresemo in praline položimo na papir za peko.
  • Marcipanove praline s pomarančo poljubno okrasimo, dokler je preliv še vlažen. Posušimo na pekaču, ki ga obložimo s papirjem za peko.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.