Mlečni zdrob s cimetom ali čokolado otoroci obožujejo. Kdaj ste ga nazadnje pripravili?
Sestavine:
- 500 ml mleka
- 60-80 g zdroba
- 1-2 žlici sladkorja
- 1 žlica masla
- 1 ščepec soli
- cimet (ali sladkor ali naribana čokolada; za posip)
- maslo (tekoče, rjavo)
Priprava:
- Za mlečni zdrob v ponvi počasi segrejemo mleko in maslo. Začinimi s sladkorjem in ščepcem soli. Počasi dodajamo zdrob.
- Med stalnim mešanjem počasi kuhamo tako dolgo, da se masa zgosti. (Dalj časa ko kuhamo, bolj gosta bo masa.)
- Medtem po želji zmešamo sladkor in cimet. Skuhan mlečni zdrob vlijemo v krožnike in po želji potresemo s cimetom, sladkorjem in rjavim maslom.
- Mlečni zdrob lahko posujemo tudi samo z naribano čokolado ali kakavom.