Za lahko kosilo pripravite fileje morskega lista s sezamom.
Sestavine:
- 700 g filejev morskega lista (svežega ali zamrznjenega)
- 500 g brokolija (zamrznjenega)
- 300 g širokih rezancev (ali kakšnih drugih testenin)
- 2 jedilni žlici pinjol (ali nasekljanih orehov)
- 2 jedilni žlici sezama
- 1 noževa konica sode bikarbone
- limonin sok
- čili
- sol in poper
- oljčno olje (ali orehovo olje, po želji)
- maslo
- koper (za dekoracijo)
- limonine rezine (za dekoracijo)
Priprava:
- Za morski list v sezamovi skorjici z rezanci in brokolijem pustimo, da se morski list počasi odtali. Nato ga pokapamo z limoninim sokom, posolimo, popramo in pustimo, da se okusi pomešajo.
- Medtem očistimo brokoli in ga narežemo na manjše cvetove. V posodi zavremo večjo količino osoljene vode, ki ji dodamo nekaj sode bikarbone. Brokoli kuhamo le nekaj minut, da je sicer kuhan, vendar čvrst. Odlijemo vodo, brokoli prelijemo z ledeno hladno vodo ter pustimo, da se odcedi.
- Fileje morskega lista posipamo s sezamom. V večji ponvi segrejemo nekaj masla in olja ter morski list popečemo z obeh strani. Na ne previsoki temperaturi pečemo 2-3 minute na vsaki strani, da dobi lepo rjavo barvo.
- V drugi ponvi zopet stopimo nekaj masla in v njem povaljamo rezance. Dodamo brokoli in pinjole ter začinimo s soljo, poprom, čilijem in kančkom olivnega ali orehovega olja.
- Morski list serviramo z rezanci in brokolijem. Okrasimo s koprom in rezino limone.