Magazin
196 ogledov

Morski list s sezamom

morski list Blanka Kefer
Za lahko kosilo pripravite fileje morskega lista s sezamom.

Sestavine:

  • 700 g filejev morskega lista (svežega ali zamrznjenega)
  • 500 g brokolija (zamrznjenega)
  • 300 g širokih rezancev (ali kakšnih drugih testenin)
  • 2 jedilni žlici pinjol (ali nasekljanih orehov)
  • 2 jedilni žlici sezama
  • 1 noževa konica sode bikarbone
  • limonin sok
  • čili
  • sol in poper
  • oljčno olje (ali orehovo olje, po želji)
  • maslo
  • koper (za dekoracijo)
  • limonine rezine (za dekoracijo)

Priprava:

  • Za morski list v sezamovi skorjici z rezanci in brokolijem pustimo, da se morski list počasi odtali. Nato ga pokapamo z limoninim sokom, posolimo, popramo in pustimo, da se okusi pomešajo.
  • Medtem očistimo brokoli in ga narežemo na manjše cvetove. V posodi zavremo večjo količino osoljene vode, ki ji dodamo nekaj sode bikarbone. Brokoli kuhamo le nekaj minut, da je sicer kuhan, vendar čvrst. Odlijemo vodo, brokoli prelijemo z ledeno hladno vodo ter pustimo, da se odcedi.
  • Fileje morskega lista posipamo s sezamom. V večji ponvi segrejemo nekaj masla in olja ter morski list popečemo z obeh strani. Na ne previsoki temperaturi pečemo 2-3 minute na vsaki strani, da dobi lepo rjavo barvo.
  • V drugi ponvi zopet stopimo nekaj masla in v njem povaljamo rezance. Dodamo brokoli in pinjole ter začinimo s soljo, poprom, čilijem in kančkom olivnega ali orehovega olja.
  • Morski list serviramo z rezanci in brokolijem. Okrasimo s koprom in rezino limone.

Nasvet:

Morski list lahko seveda nadomestimo s katerokoli drugo ribo.

več ribjih jedi poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.