Magazin
25 ogledov

Moški hujši od žensk

moški Shutterstock
Povprečen moški za umivanje, britje, oblikovanje pričeske in oblačenje vsak dan porabi 81 minut, kar je šest minut dlje, kot potrebuje povprečna ženska, je pokazala raziskava.

Morda vas je dejstvo, da moški za urejanje vsak dan porabijo več časa kot ženske, presenetilo, a takšni so rezultati raziskave, ki jo je naročila mednarodna hotelska veriga Travelodge.

Prhanje in britje

Podrobnosti raziskave razkrivajo, da moški pod prho v povprečju preživijo 23 minut ali minuto dlje kot ženske. Od žensk pa so za štiri minute počasnejši tudi pri britju – moški se brijejo okoli 18 minut, medtem ko ženske za britje nog, podpazduhe in bikini predela porabijo okoli 14 minut. Moški so počasnejši tudi, ko govorimo o negi obraza. Za čiščenje, nanašanje krem in vlažilnih sredstev porabijo deset minut, medtem ko ženske to opravijo v devetih.

Kaj pa oblačenje?

Čeprav se večina moških pritožuje, kako dolgo se vsak dan njihova izbranka odloča, kaj bo oblekla, pa je raziskava pokazala, da povprečen moški oblačila izbira 13 minut, medtem ko se ženska o svoji kombinaciji odloči v desetih minutah.

Ne vedo, kaj imajo v toaletni torbici

Raziskava se je dotaknila tudi vsebine toaletnih torbic, zanimalo pa jih je predvsem to, ali moški vedo, koliko so vredni izdelki, ki jih nosijo s seboj. V raziskavo so zajeli goste hotelov Travelodge v Veliki Britaniji in ugotovili, da moški svojo toaletno torbico podcenjujejo. Vrednost v njej spravljenih potrebščin so v povprečju ocenili na približno 60 evrov, v resnici pa je bila ta po trditvah raziskovalcev kar trikrat večja.

Komentarjev 1
  • Perob 15:34 22.november 2011.

    Sedaj ne vem al je novinar popolnoma napačno pobral podatke od te raziskave al je pa raziskava popolnoma zgrešena. Da bi bil moški dnevno v povprečju 23 minut pod prho je enostavno smešno. Ni mi niti jasno, kako bi se ...prikaži več lahko moški bril 18 minut. Morda tisti, ki se ne brijejo samo po obrazu.