Magazin
27 ogledov

Moški zmorejo manj

moški, lepotec Žurnal24 main
Kuhanje, vmes pranje, delanje domače naloge z otroki in plačevanje računov prek interneta. To zmorejo ženske, moški pa bi se odrezali veliko slabše, pravijo psihologi.

Strokovnjaki z britanske univerze University of Hertfordshire so dokazali, da se moški pri multitaskingu, opravljanju več stvari hkrati, res slabše odrežejo kot ženske. 50 študentkam in 50 študentom, vključenim v raziskavo, so dali več enostavnih nalog hkrati – npr. iskanje ključev, iskanje restavracije na zemljevidu in reševanje preprostih matematičnih operacij. In izkazalo se je, da so bile ženske opazno boljše kot moški. Še več: nemalo študentk je bilo dobrih kar v štirih stvareh naenkrat.

Niso le zgodbice
Psiholog Keith Laws, ki je na University of Hertfordshire vodil raziskavo, je povedal: "Vsi poslušamo zgodbice, kako moški ne zmorejo delati več stvari hkrati in kako so ženske v tem izjemno dobre. A do zdaj za to ni bilo nobenih znanstvenih dokazov." Zaključil je, da rezultati študije kažejo, da ženske lažje razmišljajo o eni nalogi (ali celo več nalogah), medtem ko se z drugo nalogo že spopadajo. "Ženske so boljše v tem, da se v glavi za trenutek ustavijo in razmislijo, medtem pa počnejo ostale stvari," pravi Laws. Kako je pri vas doma, pa veste sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.