Mrežna pečenka je klasika, ki jo morate znati pripraviti. Kot nalašč za nedeljsko kosilo.
Sestavine:
- 1 kg svinjskega stegna
- svinjska mrežica
- nekaj limoninih lupin
- 1 korenček
- sol
- poper
- 5 strokov česna
- 1 ščepec kumine
- 3 klinčki
- 1 vejica peteršilja
- 1 lovorjev list
Priprava:
- Za mrežno pečenko meso operemo in obrišemo. Natremo ga s sesekljanim česnom, kumino, strtimi klinčki, soljo in poprom.
- Na svinjsko mrežico naložimo limonino lupinico, narezan korenček, lovorov list in peteršilj.
- Na vse to položimo meso in ga zavijemo v mrežico.
- Položimo v pekač in pečemo vsaj uro in pol na 200 stopinj Celzija. Vmes pečico večkrat odpremo in meso prelijemo s pečenkinim sokom.
Nasvet:
K mrežni pečenki postrezite pečen krompir in pečeno zelenjavo; por, korenje, papriko, bučke, gomoljasto zeleno, kolerabico, šampinjone ... Tako boste razveselili tudi tiste, ki mesa ne jedo.