Damjan Murko je za nas pripravil praznični recept za polnjene paradižnike. Kot kaže, štajerski slavček ne zna delati le sladic, temveč tudi glavne jedi. Njegov recept v prihajajočih prazničnih dneh preizkusite tudi vi.
Za šest oseb potrebujete:
- rdeč paradižnik: 400 g
- tuna v olju: 150 g
- kuhan rdeči fižol: 60 g
- kuhana koruza: 60 g
- rdeča sveža paprika: 60 g
- zelena sveža paprika: 60 g
- rdeča čebula: 60 g
- majoneza: 60 g
- šopek koriandra
- mleta kumina: 1 noževa konica
- čili, sol in sveže mleti poper
Damjanovi napotki:
"Paradižnik, kuhan fižol, koruzo, zeleno in rdečo papriko ter čebulo, narežemo na drobne koščke. Dodamo malo majoneze, lahko tudi gorčice, malo solimo in vse skupaj premešamo. Velike paradižnike izdolbemo ter jih napolnimo s pripravljeno solato. Z zgornjim delom paradižnika pokrijemo nadevan paradižnik, vse skupaj postrežemo na krožnik ter dodamo kos sončničnega kruha. Odlična praznična predjed je pripravljena. Pa dober tek!"